Zloglasni ‘mamićevci’ pred bankrotom? BBB Fan klub uskoro se gasi zbog dugova

Na stadonu u Luzernu

Trgovački sud u Osijeku pozvao je vjerovnike Bad Blue Boys Fan Kluba, udruženja frakcije nogometnih navijača zagrebačkog Dinama bliskih upravi kluba, da u roku od 45 dana predlože otvaranje stečajnog postupka nad tom udrugom s utvrđenim dugom od nešto više od 26.000 kuna.

U sudskom oglasu pozivaju se i zastupnici BBB Fan Kluba Blaž Međugorac i Tomislav Tomljenović da u roku od 15 dana predaju popis imovine i obveze dužnika, a ne odazovu li se vjerovnici i zastupnici BBB Fan Kluba u zakonski predviđenim rokovima, sud će smatrati da je taj dužnik nesposoban za plaćanje te će po službenoj dužnosti donijeti rješenje o otvaranju i zaključenju skraćenog stečajnog postupka.

Bad Blue Boys Fan Klub je u registar udruga upisan u travnju 2014., kao predsjednik navodi se Tomislav Tomljenović, a kao tajnik Blaž Međugorac iako je on još početkom 2016. podnio ostavku.

Kako se u medijima navodilo, BBB Fan Klub je udruga frakcije navijača Dinama koja je u dobrim odnosima s upravom kluba i bivšim izvršnim predsjednikom Zdravkom Mamićem, a u javnosti se spominjala zbog sukoba s ”antimamićevcima”, a naročito s Udrugom navijača Dinama koji su kulminirali ”sačekušom”, pucnjavom i ranjavanjem dvojice navijača u zagrebačkoj Dubravi u jesen 2014.

Isticalo se i da je BBB Fan Klub u godinu dana od osnivanja dobio više od 960.000 kuna donacija trgovačkih društava i ostalih pravnih osoba, a dok je istovremeno Torcida, klub navijača splitskog Hajduka, dobio jedanaest puta manje, oko 87.000 kuna.


Komentari