Hrvat objavio što je kupio u poznatoj trgovini za 42 eura: ‘Pa to su samo dva obroka’

Trgovina / Ilustracija (Foto: Unsplash)

Ovih je dana na društvenoj mreži Reddit osvanula zanimljiva fotografija. Naime, jedan je Hrvat objavio fotku na kojoj se nalaze količina namirnica koje je kupio u jednom poznatom trgovačkom lancu i ukupno ih platio nešto manje od 50 eura.

Tako su mladić i djevojka za ukupno 42 eura uspjeli kupiti sljedeće: dva sira za mazanje, jedno trostruko pakiranje paštete od tunjevine, dva paketa pilećih prsa, dva pakiranja sira, kruh, ananas, umak za čips, dva avokada, pakiranje rukole, čips, čokoladne kekse, dva paketa cherry rajčica, jedno pakiranje dimljenog lososa i jedno pakiranje integralnih krekera.

“Ukupno 42 €. Cura kaže da je ovo W, kao da smo super prošli. Šta hreddit misli?”, napisao je ovaj mladić kojeg je zanimalo mišljenje drugih korisnika o tome jesu li doista prošli povoljno u kupnji ili su se ipak preplatili.

42€ u lidlu. Cura kaže da je ovo W, kao da smo super prošli. Šta hreddit misli?
byu/radalj007 incroatia

‘Ovo pojedem u jednom danu’

Iako djevojka smatra da su za svoj novac dobili mnogo, neki se nisu bili spremni složiti: “Dosta skupo. Da imate djecu ne znam kako bi super prošli”, smatra jedan korisnik, a i drugi je sličnog razmišljanja.


“Količinski izgleda ok, ali kada to pretvoriš u obroke, mislim da ispadne puno manje nego što izgleda. Da nema ove piletine, sve ostalo mogu pojesti u jednom danu”, piše drugi Hrvat.

“Osim ovog mesa, tu se baš i nema što pojesti”, Meni je ovo 2 obroka… Skupo po meni”, pišu korisnici koji ovo ne smatraju povoljnim i isplativim šopingom.

Zagrepčani frustrirani sve češćom praksom u trgovinama: ‘Jedino možemo pasti od šoka’

Inflacija i dalje divlja

Ipak, našli su se i oni koji su mišljenja da je par za svoje novce dobio sasvim dovoljno: “Argeta je barem 10 € tako da su dobro i prošli”, “Solidno… Od ove količine piletine napravim četiri obroka”, glase neki od komentara redditovaca.

Podsjetimo, nedavno je objavljen podatak kako Hrvati najviše novca izdvajaju za hranu, dok istovremeno podaci pokazuju kako inflacija i dalje raste.

Što se tiče inflacije, Belgija je najgora, a slijedi je Hrvatska, iako smo u mjesecu ožujku zapravo mi bili najgori. Tako su cijene u Belgiji porasle za 4,9 posto, a u  Hrvatskoj, u travnju, za 4,7 posto u odnosu na isti prošlogodišnji mjesec. U ožujku uvećane su za 4,9 posto, najsnažnije u eurozoni.

Drama u Europi: Trgovci hitno nabavljaju ogromne količine kave


Komentari