HRGOVIĆ UOČI BORBE KARIJERE: ‘Završit ću meč u kasnim rundama gdje me neće moći pratiti’

Foto: Srdjan Vrancic / CROPIX

Filip Hrgović će 7. svibnja boksati protiv Kineza Zhanga Zhileia. Meč koji će se odražati u Las Vegasu najveći je meč u dosadašnjoj karijeri zagrebačkog boksača. Tim povodom gostovao je na RTL-u te progovorio o borbi.

Voditelj Filip Brkić najavio ga je kao najboljeg hrvatskog borca, Hrgović ga je u šali ispravio: “Najbolji svjetski boksač, a ne hrvatski”.

“Ova sapunica traje preko godinu dana, nisam vjerovao da će meč biti dogovoren. Usred priprema došlo je do dogovora za meč i potpisa ugovora. Uzeo sam par dana odmora kako bi se vratio svjež i mogao se pripremiti kako treba” izjavio je Hrgović. Težak izazov “Nije slučajno srebrni s olimpijskih igara, neporažen je u profesionalnom boksu. Ljevak je, posebno je neugodan. Moram naći sparing partnere i pripremiti se za kontra gard, ali to nije ništa šta nisam vidio i doživio. Čudim se borcima što su odbili meč. On je već u godinama, imao je dobru amatersku karijeru. Nije imao veliki meč u profesionalnom boksu, nema šta izgubiti, dečko je sigurno hrabar i čeka me pravi meč.”

Govorio je i o svojoj spremnosti: “Moja velika prednost je kondicija i spremnost. On ima puno nokauta i veliki je udarač, no mislim da će biti moja spremnost ključ i da ću završit meč u kasnim rundama gdje me neće moći praitit”


Komentari