Mirjana Hrga proročanski poručila: ‘Malo se miče, ali ne ubija smjer’

Mirjana Hrga (Foto: Ronald Gorsic / CROPIX)

Ovih dana političke stranke aktivno vode pregovore oko sklapanja potencijalnih političkih partnerstava i saveza ne bi li tijekom idućih mjesec dana neki od njih uspješno formirali Vladu. Za to vrijeme građani budno prate i nagađaju koje bi političke stranke mogle biti potencijalni saveznici i kakav će dogovor na kraju postići. Jedna od njih je i Mirjana Hrga koja je na društvenim mrežama podijelila svoje predviđanje.

Prema njezinom mišljenu, pregovori između HDZ-a i Domovinskog pokreta će biti uspješni, a ukoliko Andrej Plenković ode u Bruxelles, stranku bi mogao preuzeti Ivan Anušić, tehnički ministar obrane.

“Kada bih jutros, na osnovi izjava političkih lidera, zamislila prvi scenarij raspleta izbora, on bi intuitivno izgledao ovako: Andrej Plenković će pregovarati. Usporedo – natjecat će se na europskim izborima. Ako rasplet bude povoljan, odlazi u Bruxelles”, piše Hrga i dodaje: “Stranku preuzima Anušić (čovjek iz Osjeka) koji, btw odgovara i Domovinskom pokretu koji – naravno – postavlja uvjete. To su dva krila iste ptice i razumijevanje neće biti problem“, napisala je Hrga.

‘Malo se miče, ali ne ubija smjer’

Potom predviđa što bi takav scenarij značio za Hrvatsku, a kako se čini, Hrga  je po tom pitanju prilično optimistična.

“Što dobiva Hrvatska? U tom scenariju: jednog od najvažnijih ljudi u EU. HDZ koji s laganom ‘desnom’ notom vodi Hrvatsku u vremenima kada većina skreće prema desno. Znači li to nužno opasnost za mir? Ne. To je možda smjer jačeg definiranja nacionalnih politika onoliko koliko dopušta granica politike EU-a“, izrazila je svoje mišljenje Hrga.

Nakon toga je Hrga usporedila našu trenutnu politčku situaciju s pjesmom Imagine, Johna Lennona, koja nosi ideju mira.

“Koliko je to daleko od ideala poruke bezvremenske pjesme Imagine (J. Lennon)? Malo se miče, ali ne ubija smjer. Ako su svi koliko toliko normalni… Vjerujem da jesu. Imaju djecu”, zaključila je svoju optimističnu objavu.

Mirjana Hrga se vratila u svijet televizije: ‘Dragi, pametni, obrazovani, odmjereni’


Komentari