Senzacionalan uspjeh u Cannesu: Hrvatski film osvojio Zlatnu palmu

Iz filma "Čovjek koji nije mogao šutjeti" (Foto: Remi Lesueur )

Senzacionalna vijest pristigla je večeras iz Cannesa. Film “Čovjek koji nije mogao šutjeti” redatelja Nebojše Slijepčevića osvojio je prvu hrvatsku Zlatnu palmu na međunarodnom filmskom festivalu.

Film “Čovjek koji nije mogao šutjeti”, u konkurenciji s još 10 naslova, trijumfirao je u kategoriji kratkometražnog filma.

Radnja se zbiva 1993. u ratnoj Bosni i Hercegovini. Putnički vlak na liniji Beograd-Bar zaustavljaju paravojne snage u akciji etničkog čišćenja. Dok odvode nevine civile, samo jedan od pet stotina putnika usuđuje im se suprotstaviti.

Scenarij za film, baziran na istinitom događaju, napisao je redatelj Nebojša Slijepčević. Uloge u filmu nose Goran Bogdan, Alexis Manenti, Dragan Mićanović, Silvio Mumelaš, Lara Nekić, Priska Ugrina, Dušan Gojić, Nebojša Pop Tasić, Mijo Pavelko, Martin Kuhar, Jakov Zovko i Robert Ugrina.

‘Čovjek koji nije mogao šutjeti’ realiziran je pod okriljem kuće Antitalent, a producenti su Katarina Prpić i Danijel Pek. Koproducentice su Katja Tričkova (Contrast Films, Bugarska) i Noëlle Lévénez (Les Films Norfolk, Francuska). Film je nastao uz potporu Hrvatskog audiovizualnog centra. Prodajni zastupnik filma je francuski Manifest.


Dvostruko slavlje u obitelji Ecije Ojdanić: ‘Danas nam je divan dan’


Komentari