NEVJEROJATNO IZIGRALI VLASNIKA NEKRETNINE: Muškarac nije podmirivao troškove režija, njegova partnerica lažirala bankovne isplate

Ilustracija (Foto: Pixabay)

Krivotvorene izjave i prijevare pod policijsko su povećalo dovele 51-godišnjaka i 41-godišnjakinju koji su bili predmet završenog kriminalističkog istraživanja.

Kako javlja Policijska uprava zagrebačka, dvojac je osumnjičen za prijevaru 50-godišnjaka s kojime je 51-godišnjak sklopio Ugovor o najmu nekretnine u svibnju prošle godine.

Iako nije imao namjeru podmirivati troškove, potpisao je ugovor za mjesečni najam od 2000 eura plus troškovi režije, te je oštećenom predao zadužnicu od 50.000 kuna, koju je potvrdio javni bilježnik, time dobivši nekretninu u Ulici Tošovac u posjed. Pritom je, smatra policija, prevarant bio svjestan kako je zadužnica nenaplativa, a nije imao ni imovinu kojim bi mogao naplatiti pokriće svojih novopotpisanih obveza.

Nakon potpisanog ugovora, dvojac nije plaćao ni najam ni režije, uz pismene i usmene izgovore kako bi ga nastavili držati u zabludi. Prijevara je dodatno kulminirala kada je 41-godišnjakinja u dva navrata izradila, te putem mobilne aplikacije prevarenom dostavila lažne bankovne naloge o izvršenim naplatama.

Prema lažnim papirima, osumnjičeni su u rujnu 2021. godine su uplatili 15.750 kuna, a u siječnju ove godine 16 00 kuna, a kao platitelj je navedeno trgovačko društvo u kojem osumnjičena prevarantica ima poziciju odgovorne osobe.

Međutim, kasniji uvid njihove žrtve u svoje bankovne račune, pokazalo mu je kako uplate nisu izvršene te im je nakon pretrpljene štete od 60.000 kuna, otkazao ugovor o najmu.

Komentari