Počela je norijada: Maturanti krenuli prema Bundeku gdje ih čeka veliko slavlje

Norijada (Foto: Zagreb.info)

Na glavnom zagrebačkom trgu okupili su se maturanti i počeli s proslavom zadnjeg dana svojeg srednjoškolskog obrazovanja. Norijada je svakako jedan od najljepših i najiščekivanijih dana jednog srednjoškolca, velik dan kojim maturanti obilježavaju kraj jedne životne ere i polako se spremaju za samostalniji život i ‘ulazak u svijet odraslih’.

Kolone mladih u šarenim majicama kretat će se od Trga bana Jelačića prema Bundeku tako da se očekuje i posebna regulacija prometa. Podsjetimo, u petak, od 11 do 13 sati, će u primjeni će biti posebna regulacija tramvajskog i autobusnog prometa, izvijestili su iz ZET-a.

Tako će kolona maturanata s Trga bana Jelačića prema Bundeku krenuti u 12 sati te će, ovisno o situaciji na terenu, tijekom prolaska kolone, doći do zaustavljanja preusmjeravanja tramvajskih linija.

Nova regulacija

Od 11 do 12 sati bit će obustavljen tramvajski promet preko Trga bana Josipa Jelačića. Linije 1, 6, 11, 13, 14 i 17 prometovat će preko Glavnog kolodvora, a linija 12 Ulicom grada Vukovara.

Oko 12,15 sati slijedi kratkotrajni prekid prometa Mihanovićevom i Vodnikovom ulicom, a oko 12,25 sati očekuje se i kratkotrajni prekid tramvajskog prometa Ulicom grada Vukovara, kod Miramarske, oko 15 minuta, dok kolona ne skrene u Aveniju Hrvatske bratske zajednice, kažu u ZET-u.


Od 12,10 do 13 sati očekuje se i preusmjeravanje autobusnih linija koje pripadaju terminalu Glavni kolodvor. Autobusi će voziti prohodnim dionicama, odnosno Ulicom grada Vukovara, Držićevom i Avenijom Dubrovnik do svojih uobičajenih trasa.

Za to vrijeme bit će ukinuta autobusna stajališta Lisinski, NSK, Kruge, Bundek, Muzej suvremene umjetnosti-istok i Sopot, stoji u priopćenju.

Gradonačelnik Tomašević dolazi na norijadu posjetiti maturante


Komentari