Sunčano neće dugo trajati, stiže nova promjena: ‘Na radaru vidimo bit će ćelijica’

Nevrijeme. (FOTO: Vladimir Urban)

Posljednjih dana vrijeme je u Hrvatskoj pa i Zagrebu vrlo promjenjivo i varljivo. Dok u jednom dijelu dana lije kiša, u drugom već uživamo u prekrasnim sunčanim zrakama i ugodnoj temperaturi pa se opet nadviju oblaci i dođu nove kapi kiše. Tako će se nastaviti i sljedećih dana, kaže vremenska prognoza.

Danas je djelomice, na Jadranu i pretežno sunčano. U unutrašnjosti mjestimice kiša, lokalno i u obliku pljuskova s grmljavinom, osobito na istoku gdje mogu biti izraženiji. Vjetar slab do umjeren jugozapadni, na moru i sjeverozapadni, a na istoku jugoistočni. Najviša dnevna temperatura zraka većinom između 21 i 26 °C.

Žuti meteoalarm izdan je za područje Slavonije, gdje bi moglo doći do pljuskova i grmljavina zbog čega treba biti na oprezu. Ostatak Hrvatske danas je “zelen”, odnosno bez ikakvih upozorenja.

Već u subotu lošije

Sutra se već očekuje lošije vrijeme diljem Hrvatske: “Djelomice sunčano i nestabilno. U drugom dijelu dana više oblaka, u unutrašnjosti ponegdje kiša i pljuskovi s grmljavinom, osobito u središnjim predjelima i u Gorskoj Hrvatskoj, pritom mogu biti izraženiji”, piše DHMZ.

Potencijalno opasno vrijeme, odnosno žuti meteoalarm bit će na snazi u središnjoj Hrvatskoj, dok bi ostatak trebao biti “miran.” U nedjelju potpuna promjena. Od jutra se očekuje lošije vrijeme, s puno kiše i grmljavina diljem Hrvatske. Temperature bi se trebale kretati od 17 °C do 22 °C.


IstraMet piše: “Pljuskova će biti i idućih dana, a posebno pljuskovito izgleda nedjelja. Kao što vidimo na radarskoj simulaciji, bit će ćelijica.”

Nedjelja bi tako trebala biti kišna i promjenjiva diljem Hrvatske, a čini se kako će se takav trend nastaviti i u narednim danima. Ivan Šolić – Vakula na Facebooku je objavio:

“Ekipa, nema mira u atmosferi do daljnjega”, čime je najavio promjenjivo vrijeme za sljedeće dane.

Čini se kako će nas ovakvo promjenjivo vrijeme “mučiti” još neko vrijeme.


Komentari