Zagrepčanin u šoku zbog ponašanja u parku: ‘Unatoč zabrani, dolazili su svakih pet minuta’

Dječji park, ilustracija (Foto: Ranko Suvar / CROPIX)

Dječji parkovi u Zagrebu tema su brojnih rasprava u kojima se građani često žale na njihovu čistoću i održavanost. Također, neki od njih žale se na pse s kojima se vlasnici igraju u dječjim parkovima, ali i na djecu koju roditelji dovode u parkove za pse.

Podsjetimo, nedavno smo izvijestili o Zagrepčanki koja je sugrađane upozorila na to da ne dovode pse u nedavno izgrađeni pseći park u Tuđmancu. Inače, u parku Tuđmanac nalaze se i parkovi za djecu u kojima se ona igraju.

Njezina objava potaknula je mnoštvo reakcija, a mišljenja građana bila su podijeljena. Dok su neki primijetili da u park za pse roditelji dovode djecu, drugi su istaknuli da takvo što nisu vidjeli, ali da su parkovi za djecu i dalje prepuni pasa.

@zagrebinfo Koji trend bi vratili, a koji što prije poslali u zastaru? 🤔 #zagreb #zagrebinfo #fy #fyp #viraltiktok #streetinterview ♬ original sound – zagreb.info

‘Svakih pet minuta su dolazili’

Vezano uz temu dječjih i psećih parkova u Zagrebu, našoj se redakciji javio jedan čitatelj koji je odlučio podijeliti svoje zapažanje.

“Jučer sam krateći vrijeme između dva pregleda u bolnici Merkur proveo oko 30 minuta u dječjem parku na Trgu Otokara Keršovanija. Park nije ograđen i ima tri ili četiri ulaza i na svakom ulazu su table zabrane za ulazak psima”, napisao je na početku.


“U tih pola sata, negdje između 11-12 sati, u park je došlo prošetati i igrati se sa svojim psima skoro pa 10 različitih vlasnika! Doslovno svakih pet minuta su dolazili, neki i sa više pasa. Htio sam to poslikati, ali bilo je djece pa nisam htio riskirati neke neugodne
situacije”, objašnjava naš čitatelj.

Zagrepčanka objavom o parku uzbunila roditelje: ‘Ne daj bože ugriza ili napada’

Također, poručuje da često viđa pse u dječjim parkovima po Zagrebu, ali da ga je ovoliki broj i tako kratkom vremenu šokirao. Navodi i da je to svakodnevna praksa koja se događa u parku na Trgu Otokara Keršovanija, svaki dan između 10 i 13 sati.


Komentari