NASILJE NE STAJE! Novi napad u Dugom Selu ispred osnovne škole, stanovnici zabrinuti: ‘Naravno da mi sada nije svejedno’

Policijsko vozilo, ilustrativna fotografija (Foto: Danijel Soldo / CROPIX)

Taman nakon što je u Dugom školu razriješen incident napada na jednog maloljetnika, ispred osnovne škole (te je DORH u pritvor poslao dva maloljetnika, a treći je izbjegao probleme jer ima 14 godina), u utorak se dogodio skoro pa identični slučaj.

Ponovno napad ispred osnovne škole u Dugom Selu, ali kako navodi policija, dva incidenta nisu međusobno povezana.

“Jučer je jedna maloljetna osoba u nazočnosti svog roditelja pristupila u policijsku postaju i ono što je zanimljivo ubrzo su još tri maloljetne osobe u pratnji svojih roditelja pristupili kao sudionici tog događaja”, rekla je za RTL Nikolina Grubišić Požar, voditeljica Odjela maloljetničke delinkvencije i kriminaliteta.

Stanovnici Dugog Sela šokirani su valom nasilja.

“Bojim se, mi smo osobno kupili stan ovdje u Dugom Selu zato što je uvijek glasilo kao mirno područje i sigurno i naravno da mi sada nije svejedno”, rekla je RTL-u Deana Pajser iz Dugog Sela.

“Naravno da sam šokiran sa svim time pogotovo jer sam ja baš profesor u školi, ne znam što bi vam rekao, kreće sve od odgoja i obitelji, gdje su bile institucije”, rekao je Marin Phillips.

Dok policija uvjerava kako slučajevi nisu povezani jer su napadači od prethodnog napada u pritvoru, otac ozlijeđenog 15-godišnjaka koji je ranije javno apelirao da se pronađu napdači, osjeća olakšanje.

“Osjećamo jedno olakšanje sada kada znamo da ti napadači imaju lice, ime i prezime. I vrlo smo sretni što je tako završilo. Stroge kazne očekujem zbog toga što se čini da im nije bio prvi put jer način na koji su oni pretukli moje dijete bio je vrlo brutalan”, rekao je otac pretučenog dječaka RTL-u. Dodao je i kako je njegov sin sada puno bolje, ne samo fizički, već i psihički.

U međuvremenu, gradonačelnik Dugog Sela, Nenad Panian, koji je ranije razgovarao s ocem žrtve, nedavno je razgovarao i sa ocem napadača.

“Jednostavno ne može na kraj s njim, što me je jako zbunilo. razgovarali smo sat i pol i nakon tog razgovora sam shvatio da ni on sam ne zna kako nešto napraviti, e u tom slučaju bi trebale doći institucije, ne samo institucije to je krivo shvaćeno, razgovor je ono što nam fali”, otkrio je gradonačelnik detalje tog razgovora.


Komentari