Tomašević uputio apel građanima: U gradu je kaos, raščišćavanje će dugo potrajati

U tijeku je sanacija nakon nevremena u Zagrebu (Foto: Vanesa Pandzic / CROPIX)

Nakon strašnog nevremena koje je poharalo Zagreb, gradonačelnik Tomislav Tomašević je obišao teren te je dao izjavu o stanju u gradu nakon nezapamćene oluje.

Gradonačelnik je izrazio sućut obiteljima dvaju stradalih muškaraca, a potom je uputio apel građanima.

“Sve hitne službe su na terenu, od vatrogasaca, policija, djelatnika Holdinga, Hitne pomoći. Najbitnije je da molimo građane da zovu hitne službe ako je riječ o životnoj opasnosti ili krajnjoj nuždi jer su zatrpani pozivima te i dalje traju spašavanja”, dodao je.

“Molimo građane da ukoliko je moguće ostanu u svojim domovima i uredima jer je javni prijevoz u prekidu, promet je blokiran, stvaraju se gužve pa i hitne službe ne mogu doći do drveća koja se moraju ukliniti s prometnica.

Mobilizirana je civilna zaštita pa će se krenuti rašćišćavati po kvartovima, a navečer se ičekuje i neko kišno vrijeme.

Olujno nevrijeme je odnijelo i ljudske živote (Foto: Marko Todorov / CROPIX)

Idemo prioritetno, raščišćavamo avenije, bilo kakve ugroze, trebat će vremena da se uvidi sva šteta. Tu su različite police osiguranja, proglasit ćemo elementarne nepogode i pomoći građanima”, rekao je gradonačelnik ne želeći davati preciznije informacije o stanju ozlijeđenih osoba.

Nažalost, prema službenim potvrdama, dvije su osobe poginule, a kako doznajemo, riječ je o dvojici muškaraca na koje su pala stabla te su zadobili višestruke ozljede glave. Osim toga, veći je broj ozlijeđenih osoba, od kojih su neke vrlo teško ozlijeđene.

Stravična posljedica nevremena u Zagrebu: Stablo je palo na mlađu osobu u Maksimirskoj ulici

Na terenu je kaotično, po gradu su posvuda grane koje je vjetar odlomio s drveća, promet je jako otežan,  a ne voze tramvaji i autobusne linije.

Stravična snimka rušenja ogromne dizalice u Zagrebu: ‘Odnijelo ju je kao da je čačkalica’


Komentari