Dugo Selo postaje jedan od najsigurnijih gradova: ‘Pogledajte što sve uvodimo, pa nek si oni misle’

Dugo Selo, ilustracija (Foto: Zeljko Puhovski / CROPIX)

Prije godinu dana stanovnici Dugog Sela ostali su šokirani i uplašeni nakon incidenta u kojem su tinejdžeri brutalno premlatili 15-godišnjeka ispred tamošnje osnovne škole. Nakon toga mnogi roditelji su se digli na noge i prijavili veliku prisutnost vršnjačkog nasilja među djecom u tom gradu na istoku Zagrebačke županije.

NASILJE NE STAJE! Novi napad u Dugom Selu ispred osnovne škole, stanovnici zabrinuti: ‘Naravno da mi sada nije svejedno’

Kamere i sigurnosno osoblje

Tim povodom prošle godine ugradili su 40-ak kamera po svim važnim institucijama, a ove godine planiraju uvesti i sigurnosno osoblje.

“Odlučili smo pojačati sigurnosne mjere u gradu mimo policije, mimo pravosudnih tijela. Previše se toga događa među mladima u našem gradu. Stoga uvodimo dodatne mjere opreza da djeca, školarci, nastavnici ali i ostalo stanovništvo budu sigurniji, da se osjećaju zaštićeno, da se suzbije potencijalna namjera huliganizma.

Veća sigurnost za učenike Dugog Sela (Foto: Zeljko Puhovski / CROPIX)

Pomoć savjetodavne službe

Uz to dovodimo i gospođu mr. sc. mag. paed. soc. Gordanu Babić kao savjetnika u Vijeće za prevenciju koja će nam pomoći u borbi protiv maloljetničke delikvencije”, objasnio je Nenad Panian, gradonačelnik Dugog Sela te dodao.

Maloljetnik napao vršnjaka u Zagrebu: Od težine ozljeda završio u bolnici

“Tako da će biti veća sigurnost u osnovnim i srednjim školama, na autobusnim stanicama, sportskim dvoranama, svim važnim mjestima. Imat ćemo kamere, osoblje i savjetodavnu službu, pa nek si misle. Idemo prema tome da budemo najsigurniji grad u Zagrebačkoj županiji. Borimo se protiv nametnutih vrijednosti društvenih mreža, huliganizma, i da u tome svemu sačuvamo našu djecu”, zaključio je Nenad Panian.


Komentari