POTEZ KOJI JE RASTUŽIO TISUĆE GRAĐANA: Doznali smo zašto je zatvorena posljednja banka na Ravnicama

Foto: Goran Sebelic / CROPIX (ilustracija)

Stanovnici Ravnica ostali su ovih dana i bez posljednje banke u svom kvartu nakon što je na adresi Ravnice 48 vrata zatvorila poslovnica Privredne banke Zagreb (PBZ).

Čitatelji su nam ispričali kako su nezadovoljni ovim potezom jer do najbliže poslovnice ima desetak minute vožnje tramvajem, a u toj je poslovnici, kažu, puno veća gužva.

PBZ smo zato upitali zašto je posljednja banka na Ravnicama zatvorena.

Novi trendovi?

Iz banke je stigao dogovor da kontunirano provode analize tržišta i vlastite mreže, što uključje i broj dolazaka klijenata i vrste transakcija koje se provode u poslovnicama te blizina lokacije druge poslovnice. Dodali su i da prate trendove poslovne mreže te da su primijetili sve veće promjene navika potrošača.

“Smanjuje se učestalost dolazaka klijenata u poslovnice koji se sve češće odlučuju na bezgotovinska plaćanja putem kartica te posluju putem PBZ digitalnog bankarstva ili koriste bankomate za podizanje i uplatu gotovine. Očito je da je na takve trendove značajno utjecala i pandemija”, ustvrdio je PBZ.

Bankomat i dalje radi

Stoga su zatvorili poslovnicu na Ravnicama, no uz jednu iznimku.

“Uplatno-isplatni bankomat s mogućnošću uplate do 30.000 kn dnevno klijenti i dalje mogu koristiti na sadašnjoj lokaciji Poslovnice Kraš, a ugovaranjem PBZ digitalnog bankarstva usluge Privredne banke Zagreb dostupne su u svakom trenutku”, istaknuo je PBZ navodeći kako stanovnicima Ravnica nije u potpunosti obustavljena usluga njihove banke u susjedstvu.

Što se tiče same poslovnice, cjelokupni rad banke na Ravnicama, preseljena je u Poslovnicu Maksimirska, odnosno na adresu, Maksimirska 108.


Komentari