Virus se iz Zagreba proširio Hrvatskom! Novooboljeli se družili na svadbi

Foto: Pixabay

Stožer Slavonskog Broda zabilježio je deset novozaraženih danas, izvijestili su te dodali kako se osam njih zarazilo na svadbi koja je održana u Zagrebu.

“Epidemiolozi su utvrdili ukupno 26 novopozitivnih na korona virus upravo s proslave vjenčanja u Zagrebu. Ti su se ljudi iz Zagreba vratili svojim kućama pa novopozitivnih ima diljem Hrvatske. Na svadbi je bilo i troje djelatnika slavonskobrodske bolnice tako da je sada u izolaciji 32-oje djelatnika koji su bili njihovi direktni kontakti. Ukupno je 60 do 80 zdravstvenih djelatnika u samoizolaciji tako da će biti potrebna reorganizacija”, javlja HRT.

Novooboljeli su mahom mlađe osobe koje su ili asimptomatske ili su razvile blaže oblike bolesti, no situacija ne staje tu. Naime, s iste svadbe virus se proširio i u Dubrovačko-neretvansku gdje je s ovom zabavnom povezano sedam novooboljelih, ali i  Primorsko-goransku i Šibensko-kninsku županiju.

“Testirana je 71 osoba i od toga je njih sedam pozitivno. Svi su mlađi, od 1986. do 2000. godišta, a zarazili su se na istom mjestu zbog čega ne postoji bojaznost da se virus proširi gradom i županijom. Riječ je o pet mladića i dvije djevojke”, pojasnio je ravnatelj OB Dubrovnik Marijo Bekić.

Osim toga, najnoviji rezultati govore o 63 zaraženih u Požegi, od toga je 15 medicinskog osoblja. Zarazili su se liječnici, drugo medicinsko osoblje, tehničari i dvije spremačice.

Danas je i istarski stožer civilne zaštite izvijestio da su analizom briseva na virus COVID-19, u Zavodu za javno zdravstvo Istarske županije potvrđena još dva pozitivna brisa.

Jedna jer pozitivna osoba došla iz Srbije, a druga je kontakt prethodno pozitivne osobe.

Nažalost, i u Karlovačkoj županiji troje je novooboljelih i to dvije osobe evidentirane u Karlovcu i jedna u Ogulinu.

Državni inspektori na nogama, počele kontrole spremnosti za turističku sezonu


Komentari