Državni inspektori na nogama, počele kontrole spremnosti za turističku sezonu

Ilustracija/ FOTO: PxHere

Da službenici Državnog inspektorata kolaju i provjeravaju poštuju li se ugostitelji mjera za zaštitu od koronavirusa, potvrdio je nedavno i Krunoslav Capak na tiskovnoj konferenciji Nacionalnog stožera civilne zaštite, no sada su se njima pridružili i turistički i sanitarni inspektori koji provode koordinirane inspekcijske nadzore s ciljem utvrđivanja spremnosti za turističku sezonu.

Tako će svi oni sada provjeravati pridržavanje protuepidemioloških mjera i mjera socijalnog distanciranja, ali i kontrolirati ugostiteljske objekte hotela, kampova te luka nautičkog turizma.

Kako to ide sa svakom inspekcijom, riječ o posjetima ubrzo se proširila među, začudo, prvo frizerima. Iz Državnog inspektorata pak tvrde kako nijedan sanitarni inspektor ovih dana nije bio u nadzoru frizerskih salona, te da je vjerojatno riječ o civilnoj zaštiti.

“Saloni su nam izlijepljeni odlukama i preporukama. Na svakom kantunu su dezinficijensi, podovi iscrtani trakama za držanje distance, naručene mušterije čekaju vani dok prethodna ne izađe… Neki su nabavili pregrade, a bogatstvo smo potrošili na maske, rukavice, vizire, papirnate maramice i jednokratni materijal, ogrtače, sredstva za čišćenje i sto čuda. Mjeri se temperatura mušterijama, uzimaju podaci o imenu i broju mobitela, svi nose maske, a nakon svake mušterije sve se detaljno dezinficira. Realno, u jednoj smjeni uspijemo primiti tri, četiri mušterije. Nije lako, nikako. Trudimo se poštivati sve mjere. Inspekcije dosad nisu dolazile, a nadam se da ni neće kod mene. S druge strane, dopušta se sve i svašta, razna okupljanja, a nas male se gleda pod povećalom”, rekla je jedna frizerka za Slobodnu Dalmaciju. 

Velikogoričanin napisao himnu svom gradu i rasturio! ’Ono što je vrijedno pamtiti doživio sam u Velikoj Gorici’


Komentari