MODRE UHVATILA ‘SHOPPING’ GROZNICA: Troši se nemilice, Dinamo obavio već treću nelogičnu kupovinu

Hoće li se sada ojačavati možda vratarska pozicija, ipak Eduardo, Ježina, Livaković i Šemper nasušno trebaju konkurenta?

Iz Maksimira je stigla vijest kako je Dinamo obavio transfer Marka Leškovića iz Rijeke, odnosno, kako je povremeni reprezentativac Hrvatske novi član zagrebačkog kluba. Nitko nije mogao ni sanjati da će se Rijeka, koja je startala uvjerljivo s dvjema pobjedama u HNL-u (Split 3:0 i Istra 4:1), odreći glavnog stupa obrane. No, zov Dinama i milijune teško je odbiti čak i još uvijek dobrostojećoj Rijeki.

‘Majstor s mora’ zaradit će na 25-godišnjem stoperu čak dva milijuna eura, a Lešković će potpisati s Dinamom petogodišnji ugovor. No, Rijeka je, osim spomenuta dva milijuna eura dobila i pojačanje iz Dinama. Naime, Franko Andrijašević i dalje je nepoželjan u Dinamu, iako je iza njega odlična sezona u Lokomotivi, stoga su Modri odlučili kako je najbolje poslati ga u Rijeku, a oni se vjerojatno nisu previše bunili s obzirom na to da im je Močinić nedavno otišao u Rapid za milijun i pol eura.

No, ovaj transfer otvara nekoliko pitanja. Prvo je gdje će točno Lešković igrati? Drugo, zašto se uopće kupovalo Majstorovića i onda ga se naprasno slalo u Lokomotivu? I treće, gdje su nestali mladi igrači?

Pa krenimo redom, Lešković je stoper kao i Sigali, Taravel, Schildenfeld, Benković, a dolaskom petog stopera nastat će komešanje i vjerojatno će se netko pobuniti i tražiti izlaz. Postojeći stoperski parovi dobro su uigrani, a umjesto koga će točno Lešković igrati teško je procijeniti. Umjesto Schildenfelda možda? Nadalje, s jedne strane potpuno je nelogičan potez dovođenja 22-godišnjeg Ante Majstorovića iz Splita. Dinamo je za njega navodno platio oko 600 tisuća eura i ekspresno ga poslao u Lokomotivu. S druge strane, pomogli su time Splitu malo smanjiti dugove, ali to je naprosto nepotrebna kupovina jer u očito znali da dolazi Lešković.

Treće i ono najvažnije, Kranjčar je trener koji iz nekog razloga ne vjeruje mladim igračima, što se vidi na primjerima Sose, Benkovića, Šempera, Livakovića, ali nejasno je zašto se uopće troši novac na nove igrače i to na pozicijama koje su dobro pokrivene. Što je s Vinkom Soldom? Što je sa spomenutim Benkovićem? To je stoperski par koji je već sada spreman zaigrati u HNL-u, no, u Dinamu to očito ne prepoznaju.

Ostaje još samo pitati se tko je sljedeći? Hoće li se sada ojačavati možda vratarska pozicija, ipak Eduardo, Ježina, Livaković i Šemper nasušno trebaju konkurenta, pardon, tu je i Zagorac koji je iz Splita stigao ovoga ljeta, ali je prebačen u Lokomotivu. Modri nužno trebaju ojačati krilne pozicije, bilo igračem iz mlade momčadi (Dani Olmo?!) ili B momčadi, bilo kupovinom i po mogućnosti naći dobrog napadača, ostale pozicije itekako su dobro pokrivene. I da, samo podsjećamo, tu su i Jonas i Ali Karimi, igrači koji još uvijek nisu ni blizu momčadi i to zato što su njihove pozicije dobro pokrivene i konkurencija je jaka. Logične kupovine, zar ne?


Komentari