POSKUPLJUJE VODA I GARAŽE U CENTRU ZAGREBA! Cijena vodovoda se nije mijenjala od 2013. godine: ‘Operativni gubici i nužne investicije’

Foto: Ranko Suvar / CROPIX

Iz Zagrebačkog holdinga su izjavili kako će Vodoopskrba u 2023. godini redigirati cijene za 20 posto, a kako će korekcija cijena biti i za garaže u centru grada.

Informaciju su potvrdili u izjavi za novinare na kojem su rekli i kako sljedeći tjedan kreće odvoz plastike i papira jednom tjedno.

Cijena kubika vode u idućoj će godini narasti s 15.29 kuna na 17.75 kuna, a dodatni prihodi se planiraju iskoristiti za investicije i ulaganja u vodnu infrastrukturu.

“Trenutno se u Holdingu gubi 50 posto vode”, navode iz Holdinga napominjući kako se u infrastrukturu nije ulagalo desetljećima.

Obnova i značajni dio infrastrukture, planira se kroz Projekt Zagreb, težak dvije milijarde kuna, a kroz njega se planira i smanjenje puknuća cijevi.

Inače, zadnje poskupljenje vodovoda bilo je 2013. godine a “operativni gubici, nove zakonske obveze i nužne investicije”, razlog su poskupljenja.

Poskupljuju garaže u centru grada

Početkom siječnja rastu i cijene parkinga u garažama u centru Zagreba te će se sada izjednačiti s cijenama vanjskog parkinga u prvoj zoni, a nove će cijena iznositi 12 kuna po satu.

No, gradska tvrtka napominje kako je i dalje cijena jeftinija od privatnih garaža, a  korekcija cijena ide za 5 posto ukupnog broja parkirnih mjesta u gradu.

Iz novih prihoda od poskupljenja parkinga, planira se izgradnja novih garaža, a Holding najavljuje i novi sustav parkinga.


Komentari