Preminula legenda zagrebačke klupske scene: ‘Papa je bio simbol noćnog života’

Foto: Facebook

Zagrebačka klupska scena oprašta se o Davora Pape, utemeljitelja kultnog zagrebačkog mjesta za noćne izlaske – Jedinice. Papa je preminuo ovog vikenda.

“Riječima je teško izraziti tugu zbog odlaska našeg voljenog Pape. Davor je bio ne samo simbol noćnog života u Zagrebu, već i osoba čiji je doprinos na klupskoj sceni ostavio trajni pečat.

Njegova strast, predanost i ljubav prema house glazbi oblikovale su ne samo noćni život u Zagrebu, već i srca svih onih koji su imali sreću poznavati ga”, objavljeno je na stranicama kluba.

Omiljeno okupljalište

“Kroz svoj klub stvorio je mnogo više od mjesta za izlaske, bio je to prostor gdje su se dijelile radosti, smijeh, ples i house glazba, mjesto gdje su se stvarale uspomene koje će zauvijek ostati urezane u sjećanja svih koji su ga posjetili. Dragi Davore, hvala ti za sve nezaboravne trenutke! Počivaj u miru!” dodali su u oproštaju.

Jedinica je otvorena 2000. godine i brzo je postala omiljeno okupljalište zagrebačkih ljubitelja housea. Zatvorena je 2017. godine.

Od Pape se oprostio i njegov dugogodišnji prijatelj Damir Cuculić, Top DJ Room. Podijelio je svoj stari post, posvećen zagrebačkoj legendi. “Ovaj status posvećujem svom starom frendu a on je Davor Papa kojeg mnogi od vas uglavnom znaju kao vlasnika legendarne, nekoć mega popularne “Jedinice” od milja zvane “Kulja”, najmanjeg, najsimpatičnijeg i najšarmantnijeg house kluba ikada otvorenog u Zagrebu al i jednog od najvećih klubova po značaju za zagrebačku undeground house scenu.

Ime ostaje upisano

(…) I dan danas volim reći da mi je “Papin podrum” u glazbenom smislu bio na neki način preteča i inspiracija za kasnije poznate B&S partye koje sam pokrenuo 2002 g u Bestu. Također smo surađivali kad je jedno kraće vrijeme sredinom 90ih vodio poznatu 88icu ispod maksimirskog stadiona / techno partiji Diva Futura/ a jednom je tamo održan i onaj nezaboravni after od legendarnog Future Shocka ” bez struje” 1994 godine.

Iako se Papa sa zatvaranjem Jedinice prije nekoliko godina povukao sa javne klupske scene njegovo ime definitivno mora ostati zapisano zlatnim slovima u povijesti domaćeg house clubbinga”, napisao je na Facebooku.


Komentari