TU JOŠ MOŽE BITI SVAŠTA: Hrvatskoj igra više opcija, evo kako lako mogu proći, a kako ispasti

Facebook

U nastavak natjecanja prolaze tri momčadi iz skupine, a jedna momčad će se oprostiti od Europskog.

Pred nama je dan odluke, biti ili ne biti za hrvatsku rukometnu reprezentaciju, sjedimo na čelu skupine B u kojoj su sve momčadi bodovno u potpunosti izjednačene uoči posljednjeg kola. Svatko je do sada skupio po jednu pobjedu i jedan poraz, a gol razlika od plus tri je jedino ono što nas trenutno razlikuje od ostatka skupine.

U nastavak natjecanja prolaze tri momčadi iz skupine, a jedna momčad će se oprostiti od Europskog. To, kako smo do sada imali prilike vidjeti, može biti bilo koja momčad iz naše skupine jer se nitko baš nije pokazao kao superiornija momčad. Hrvatska je svladala Bjelorusiju u prvom kolu, a Islanđani Norvežane. Drugo kolo donijelo je obrat, Norvežani su ponizili Hrvatsku, a Bjelorusija na sveopće iznenađenje srušila Island.

Danas nas uistinu može svašta dočekati. Hrvatska je postala nekako mamurna još na prošloj utakmici, Duvnjak se potrošio, Kopljar iz utakmice u utakmicu toliko oscilira da ne znamo što očekivati, vratari su dosta nepouzdani na ovome prvenstvu pa se u njih ne možemo uzdati sa sigurnošću. Krila su zasada dobro odigrala, ali zato obrana djeluje dosta loše, kao i organizacija napada. Teško je uopće prognozirati kakav će biti ishod s Islanđanima večeras u 20 i 30 jer su se i oni pokazali kao ne baš tako stabilna ekipa.

Naravno i jednoj i drugoj momčadi za matematički siguran prolaz igraju pobjede, a isti slučaj je i sa Bjelorusima i Norvežanima koji će svoju utakmicu igrati u 18 i 15. Ono što nas najviše zanima, a nadamo se da neće doći do toga, jest kako Hrvatska može proći dalje ako izgubi. Moći će proći dalje ako Norvežani pobjede Bjeloruse, ali to znači da u drugi krug neće prenjeti niti jedan bod.

Nadalje, ako Bjelorusi pobjede Norvežane, ne smijemo nikako izgubiti od Islanda, ali ako pak odigraju nerješeno, isto tako možemo odigrati i mi jer će nam ostati bolja gol razlika ići ćemo dalje kao prvi. No, prenjet ćemo samo jedan bod u drugi krug.

Ipak, ishod koji svi nekako priželjkujemo jest pobjeda Bjelorusije nad Norveškom i naše slavlje nad Islanđanima. Tada bi u skupini završili prvi i dalje prenijeli maksimalan broj bodova.

>>> STARIH NAVIKA SE NE MOŽEMO RIJEŠITI: Ni najbolji svjetski eksperti ne mogu nam pomoći, a evo i zašto

Komentari