‘MOJMIRA TV OSOBA GODINE: ‘Drago mi je da se cijeni ženska s mišljenjem, a ne samo ženska sa strukom’

Foto: Boris Kovacev / CROPIX

Večeras se u zagrebačkom HNK-u održala dodjela Večernjakove ruže 2022., najvažnije i najprestižnije medijske nagrade u Hrvatskoj. Večeras smo imali priliku vidjeti sve nominirane, voditelje te glazbenike na pozornici, a dodjelu su vodile Daniela Trbović te Barbara Kolar.

U osam kategorija najbolji kreativci imali su priliku osvojiti ovu prestižnu nagradu, a u kategoriji TV osobe godine izbor je težak: Zrinka Grancarić (Otvoreno), Sabina Tandara Knezović (Nova TV), Robert Knjaz, Mojmira Pastorčić (RTL) te Marko Šapit (HTV). Prezenteri ove nagrade bili su Borna Sor i Domagoj Novak, dok je stručan žiri sastavljen od televizijskih legendi, glazbenika, producenata, ali i večernjakovaca odlučio je ovogodišnju nagradu za TV osobu godine dodijeliti Mojmiri Pastorčić.

“Hvala RTL-u koji mi daje pozornicu da radim onako kako bih ja htjela, a ne svi drugi. Drago mi je da se cijeni ženska s mišljenjem, a ne samo ženska sa strukom”, poručila je Mojmira pred okupljenima.

“Apsolutno nisam očekivala ovu nagradu, bila sam uvjerena da će dobiti Robert Knjaz. Pogrešna je percepcija da misliš da ćeš dobiti nagradu, bez obzira što smo već dobivali nagrade. Uvijek je lijepo dobiti nagradu i uvijek se iznova iznenadiš. Izbrojala sam koliko sam emisija vodila, to je jako puno posla, svaki dan kako god bio raspoložen, uvijek ideš. Teško je i izazovno, ali to volim raditi jer radimo emisiju koja je drugačija i kakve drugdje nema. Sretna sam što imam pozornicu na kojoj to mogu – kazala je, pa se dotaknula nedavnog ‘gafa’ koji je postao viralan na mrežama. – Bilo je svega, govorili su da sam reptil, da imam tikove. Zapravo je najzanimljivije to što si ti uživo i nemaš načina da nekome pokažeš da nešto ne valja. Možeš napraviti tisuću stvari dobre, ali jedna greška i eto, to se pamti. Ne mogu dočekati godišnji odmor! Dva tjedna će me mijenjati Damira Gregoret i mislim da će to biti odlično, a i meni je to odlično jer neću dva tjedna pratiti što se događa”, dodala je još Mojmira kasnije.

Radijska osoba godine je Mario Lipovšek Battifiaca.

Tv emisijom godine proglašen je ‘Dnevnik Nove tv‘, dok je nagradu za glumačko ostvarenje dobio Goran Marković.

Radijska emisija godine bila je ‘Purgeraj‘ radio Sljemena, dok je nagrada za glazbenika godine otišla u ruke Matije Cveka.

Novo lice godine je Lucija Judnić, novinarka HRT-a, a digitalnu ružu godine dobila je serija ‘Outsiders‘.

 


Komentari