Mario Rucner i Mladen Burnać udružili snage: Nova pjesma ‘Istina’ spaja elemente klupske i kantautorske glazbe

Foto: Only Records

Glazbenici Mario Rucner i Mladen Burnać, sve su nas iznenadili sa neočekivanom glazbenom suradnjom u pjesmi “Istina”. Na prvo slušanje pjesma je izuzetno zanimljiva, govori o problemima današnjice i trkom za poslovnim uspjehom, a vrlo lako može postati pravi ljetni hit. Mladen i Mario su uspješno napravili neobičan mix njihovih totalno različitih glazbenih stilova, a rezultat je izuzetno moderna pjesma.

Prvotna ideja je bila da Mario sam pjeva pjesmu, no međutim kada je čuo kako Mladen sugestivno izvodi svoje stihove, zamolio je Mladena i da otpjeva pjesmu. Tako je neplanirano nastao i duet, a koji je sjajno nadopunjen prekrasnom temom na violi, koju svira Mario.

Spot je sniman u Zagrebu, redateljica spota je mlada Ines Tančeva, a sudjeluje i Mirjana Brezak, kao zanosna poslovna žena. Za potrebe spota, Mladen je (ponovo) promijenio frizuru, a Mario je ostao vjeran svojoj, najneobičnijoj frizuri među domaćim glazbenicima. Drage dame, na vama je red da čujete ove stihove, odmaknete se malo od poslovne trke i ostavite prostora za najvažniju stvar u životu – ljubav.

Na početku čestitamo ti na novim singlovima, duetima sa Vjekoslavom Bach i Mladenom Burnaćem. S kim si do sada sve surađivao?

Imao sam suradnje sa Ivanom Banfić, Rajkom Dujmićem, Mladenom Grdovićem, svojom sestrom Ana Rucner… pjesma Lika gdje mi je gost bio najpoznatiji Lički poduzetnik Željko Orešković MACOLA …  inače sviram violu,  radim klupsku glazbu, sviram dosta i klasičnu glazbu i to najčešće sa svojim roditeljima i njihovim gudačkim kvartetom “Rucner”.

Da li ti je u karijeri olakšalo ili otežalo to što si iz poznate i slavne glazbene obitelji Rucner?

U mom fahu tj. stilu glazbe nisam baš siguran da mi je moje obiteljsko prezime baš puno pomoglo, probijao sam se sam svojim radom i idejama, a naravno da je i faktor sreće jako bitan.

Nedavno si se oženio i dobio sina, kakav si po pitanju kućanskih poslova? Što ti je mrsko raditi?  Znaš li kuhati?

Da, imam predivnu ženu koja mi je u svemu velika podrška, sina koji ima 8 mjeseci i kćer koja je nedavno napunila 7 godina. Ništa mi nije strano niti problem…. čistim, usisavam, perem prozore.. jedino nisam ljubitelj peglanja.. volim kuhati , to me čak i opušta, dajem sve od sebe da nisam u našoj kući samo gost!!

Nastupao si po cijeloj Europi, a pozvan si da nastupiš i na otoku Borneo. Kako je došlo do tog neobičnog poziva za posjet državi Burnei?

U državu Burnei sam došao na poziv jednog svog velikog prijatelja i nadam se da toj suradnji nije kraj. 

Mediji te često opisuju kao osebujnog, kako bi ti opisao svoju glazbu i sebe?

Da, zovu me osebujni glazbenik, virtuoz na violi… itd. Zahvalan sam na tim epitetima, sebe smatram samo čovjekom koji voli život, glazbu, motore, konje (životinje općenito) i obožavam to što radim i ne smatram se nekim čudom.

Već imaš nekoliko dueta, da li ima još netko s naših prostora s kim bi volio surađivati?

Što se tiče suradnje sa domaćim izvođačima sa područja Ex-YU, ima ih stvarno zanimljivih i cijenim svaku vrstu glazbe, pogotovo ako je dobra pjesma tako da ako me netko pozove u suradnju vjerujem da bi drage volje pristao…

Koliko imaš viola i koja ti je najdraža?

Imam 3 viole, električnu Yamahu (bila je prva u Europi), jednu akustičnu koja je manufaktura porijeklom iz Mađarske (nju koristim isključivo dok sviram na motoru za vrijeme vožnje) i svoju akustičnu Violu s kojom nastupam na solističkim koncertima klasične glazbe, a radi se o staroj talijanskoj majstorskoj Violi.

Da ti neka stranka ponudi da budeš na njihovoj listi za Sabor, da li bi prihvatio taj izazov ili te politika ne zanima?

Što se tiče politike, to je tema koja me uopće ne zanima. 

Za kraj reci nam svoj omiljeni stih iz neke pjesme?

Najdraži stih stvarno nemam. Ali jedna od najdražih domaćih pjesama mi je Heroj ulice.

Srdačan pozdrav Vama  i svim cijenjenim čitateljicama i čitateljima!


Komentari