VOZAČ KAMIONA ZASPAO ZA VOLANOM? ‘Udario je auto i gurao ga 20 metara, muškarcu nije bilo spasa’

Foto: Zeljko Hladika/PIXSELL

U teškoj prometnoj nesreći u blizini Velike Gorice jutros se ugasio jedan život. Na prometnici D30 između naselja Mraclin i Buševec sudarila su se dva automobila i kamion, a poginuo je 60-godišnji vozač iz jednog automobila.

Kamion je vozio u smjeru Siska iza automobila prilikom uspona na nadvožnjak.

“Odjednom je, prilazeći vozilu koje je bilo ispred mene, krenuo u suprotni trak te udario u njega i prevrnuo se na bok. U trenutku udarca zaustavio sam svoje vozilo koje je bilo 30 metara udaljeno od mjesta sudara, a kamion je na boku nastavio prema vrhu nadvožnjaka gurati automobil prema meni”,  rekao je za Večernji sudionik nesreće (56) i dodao kako je kamion gurao vozilo prema njegovom autu 20 metara.

U jednom trenu je oštetio zaštitnu ogradu te se zaustavio udarivši u njegovo vozilo.

Muškarac je dodao kako je nakon što su se vozila zaustavila izašao i pokušao pomoći 60-godišnjem vozaču, no nije mu bilo pomoći.

Kazao je kako on ne osjeća nikakve bolove, međutim njegova supruga (53), koja je također bila s njim u automobilu požalila se na bolove u leđima.

Večernji neslužbeno doznaje kako je vozač kamiona star 21 godinu.

Kamion je u vlasništvu sisačkog poduzeća Mlini pekare. Vozač je nakon nesreće, pišu, bio u šoku te je policajcima tvrdio da je zaspao za volanom.

Vatrogasci su morali rezati vrata s vozila u kojem je bio poginuli vozač kako bi ga mogli izvući iz auta.


Komentari