U VELIKOJ GORICI SVE VIŠE PIJANIH VOZAČA: Rekorder u Starom Čiču napuhao 1,79 promila (VIDEO)

hr.wikipedia.org

Policija je tijekom vikenda utvrdila ukupno 28 prometnih prekršaja.

Iako je upozoreno da će se do nedjelje 28. kolovoza na području Policijske uprave zagrebačke provoditi akcije ”Alkohol i droge” i ”Brzina”, prekršaja je ipak bilo. Kako donose Kronike Velike Gorice, u dvije noći tijekom vikenda velikogorička policija evidentirala je šest vozača koji su vozili pod utjecajem alkohola, a jedan je prenoćio u PP Velika Gorica.

“Najveća koncentracija alkohola u organizmu utvrđena je kod vozača (1981. godište) u Starom Čiču, Velikogorička ulica kod kućnog broja 19, u koncentraciji od 1,79 promila. Vozači koji su zatečeni pod utjecajem alkohola vozačka dozvola im je privremeno oduzeta i isključeni su iz prometa, a vozač s koncentracijama alkohola od preko 1,50 promila, smješten je u prostoriju do otriježnjenja, a potom uhićen i uz Optužni prijedlog proveden dežurnom sucu za prekršaje Prekršajnog suda u Velikoj Gorici”, rekao je Anto Brkić, pomoćnik načelnika PP Velika Gorica.

A bili su upozoreni…

Policija je utvrdila ukupno 28 prometnih prekršaja. Dva prekršaja nepropisnog parkiranja, jedan prekršaj vožnje prije stjecanja prava na upravljanje vozilom  odnosno bez položenog ispita, dva prekršaja isteka prometne dozvole, šest prekršaja nepropisne brzine kretanja vozila i četiri prekršaja nekorištenja sigurnosnog pojasa.

Ono što je zabrinjavajuće jest činjenica da je policija unaprijed upozorila da će tijekom vikenda provoditi akcije.

“To su prvenstveno prekoračenje dopuštene brzine vožnja, vožnja pod utjecajem alkohola i/ili droga i drugo. Alkotestirat će se svi zaustavljeni vozači te će se provoditi sankcioniranje prekršaja nekorištenja sigurnosnog pojasa, vozača i svih putnika u vozilima te nepropisnog prijevoza djece, kao bitnih elemenata sigurnosti prometa koji direktno utječu na  posljedice prometnih nesreća”, poručili su iz policije u petak 26. kolovoza.

Sve češća smrt na cestama

Međutim, ni to nije spriječilo nemarne vozače da sjednu pijani za volan i krenu na vožnju bez da razmisle o mogućim posljedicama. Javnost je još uvijek u šoku nakon stravične prometne nesreće kod Požege gdje su zbog alkoholiziranog vozača poginule dvije 15-godišnjakinje. 

>>>ZAGREBAČKA POLICIJA UPOZORAVA: Brzina i alkohol sve češći uzročnici smrti na cestama

 


Komentari