PREPIRKA ZAVRŠILA UBOJSTVOM: Propucao mladića (28) i slučajno teško ranio svog prijatelja

Photo: Marko Jurinec/PIXSELL, Ilustracija

Nakon prepirke radi krađe kosilice i solarnih uređaja iz vikendice, muškarac (62) iz Varaždina upucao je 28-godišnjeg mladića koji je sjedio u automobilu i teško ranio prijatelja (65) koji je stajao pokraj vozila.

Županijsko odvjetništvo priopćilo je u četvrtak kako je protiv muškarca podignuta optužnica, a tereti ga se je “prišao automobilu u kojem je na mjestu vozača sjedio 28-godišnjak i, nakon prepirke, iz pištolja ispalio više hitaca u njega, a bio je svjestan da time ugrožava i 65-godišnjaka koji je stajao pored vozila”.

Mladić je zbog teških ozljeda glave preminuo u bolnici 20 dana nakon incidenta u mjestu Vularija, na području Međimurja.

Večernji je otkrio kako je riječ o vikendici pukovnika HV-a Ratimira Benčića, dobitnika nagrade Ponos Hrvatske jer je kao liječnik spašavao živote ranjenima u bombaškom napadu u Afganistanu.

Za tu krađu on i susjed, optuženik za ubojstvo, krivili su 28-godišnjaka. Mladić se tog dana dovezao u vikendaško naselje te posvađao s vikendašima, a u jednom je trenutku izvadio i pištolj.

Varaždinac (62) je odmah potegao svoj pištolj koji legalno posjeduje i upucao ga. Jedan je hitac završio i u desnoj nadlaktici 65-godišnjaka.

Komentari