PRINCA CHARLESA NEMOJTE GRLITI: Posjet kraljevske obitelji skriva jednu tajnu, provjerite o čemu se radi

people.com

Princ Charles i supruga Camilla odsjest će u Hotelu Esplanade.

Nasljednik britanskog prijestolja danas dolazi u Zagreb, a poznato je kako će u zagrebačku zračnu luku sletjeti svojim avionom te da će ih tamo dočekati veleposlanik Hrvatske u Londonu Ivan Grdešić, ali i savjetnici predsjednice Grabar Kitarović.

Na Pantovčaku ih pak čeka sama predsjednica Kolinda Grabar Kitarović te će im pokloniti sliku hrvatskog autora i arhivska vina Iločke vinarije. Charles i Camilla uspinjačom će doći do Gornjeg grada, a Markovim trgom prošetat će u društvu gradonačelnika Milana Bandića. Drugim riječima, oni koji žele vidjeti Charlesa i Camillu mogu danas doći na Markov trg, gdje će šetati oko 15 sati. Naime, princ ne voli zagrljaje pa je najbolje da se držite ‘kao Englezi’.

[box type=”info” align=”” class=”” width=””]Iz protokola Predsjednice RH ističu kako neće biti blokade prometa nego će se pojedine ulice nakratko zatvarati kako bi kolona s gostima prošla.[/box]

Susret s Oreškovićev i članovima Vlade

U Banskim dvorima dočekat će ih premijer Tihomir Orešković sa suprugom Sanjom, a zatim će posjetit Hrvatsko narodno kazalište, gdje će ih upoznati djeca iz SOS dječjeg sela Lekenik, a pogledat će predstavu gimnazijalaca iz Županje. Navečer princa i vojvotkinju čeka svečana večera na Pantovčaku na kojoj se očekuje više od 60 uzvanika. Osim Oreškovića, Tomislava Karamarka, ministra vanjskih poslova Mire Kovača i nekih članova bivše Vlade, bit će tamo poduzetnici, znanstvenici i umjetnici.

U utorak Charles i Camilla dolaze u Osijek, a posjetit će Kopački rit i ergelu lipicanera u Đakovu. Koliko ljudi dolazi u pratnji princa od Walesa i vojvotkinje od Cornwalla u Hrvatsku zasad je  još uvijek tajna.

S princom će se, između ostalog, upoznati i glumica Zrinka Cvitešić koja već nekoliko godina glumi na londonskom West Endu.

>>> RIGOROZAN PROTOKOL: Ove stvari nikako ne smijete napraviti u prisutnosti princa Charlesa!


Komentari