Je li moguće? Supruga Bandićeva vozača dobila posao u Fondu za okoliš, i to bez natječaja

Gradonačelnik Milan Bandić blizak je s direktorom Fonda za zaštitu okoliša Sinišom Kukićem, a što je rezultiralo zapošljavanjem bez natječaja, pišu 24 sata.

Kako prenose, nakon što je Bandićev čovjek preuzeo ovaj državni fond težak dvije milijarde kuna javila mu se, samoinicijativno, supruga Bandićeva vozača sa životopisom. Fondu baš nedostaje šefica financijskih poslova pa gospođa odmah dobiva posao bez natječaja.

To bi ukratko bila službena verzija koju je poslao Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost, koji od siječnja vodi Siniša Kukić, o tome zašto su zaposlili Editu Krajinu.

Gospođa Krajina je inače vlasnica tvrtke Eko sajam, u kojoj je direktor njezin suprug Zdravko, vozač i osoba od povjerenja zagrebačkoga gradonačelnika Milana Bandića. O tome kako tvrtka bračnog para Krajina dobije jeftino, bez natječaja, zakup Trga bana Jelačića, a onda skuplje iznajmi kućice mediji su već pisali.

Krajina je na suđenju Bandiću naglo promijenio iskaz u svojem svjedočenju kako je vozio službene automobile u privatne svrhe, uključujući i svinjokolju u Hercegovini.

Što se samog zapošljavanja tiče, sve je počelo kada je Vlada Andreja Plenkovića imenovala u siječnju novog direktora Fonda nakon što je HNS-ovac Dubravko Ponoš morao otići zbog verbalnih napada i prijetnji sindikalistu.

Novi direktor Siniša Kukić je nekad bio u SDP-u, ali je izašao iz stranke i približio se Bandiću. I tako je baš on izabran za direktora.

Oko tri mjeseca kasnije u Fondu je zaposlena Edita Krajina, koja je dotad radila u računovodstvu zagrebačkog vrtića Budućnost. Plaće u fondu su značajno bolje nego u gradskim ustanovama, a kao voditeljica odjela, kako nam kažu, sigurno ima plaću znatno višu od prosječne u Hrvatskoj.

Zdravko Krajina tvrdi pak da nema pojma gdje mu supruga radi. “Ne znam da je zaposlena u Fondu za zaštitu okoliša. Nismo u dobrim odnosima u zadnje vrijeme, mislio sam da je još u vrtiću”, kratko je izjavio za 24 sata.

Fond za zaštitu okoliša kaže da su u kratko vrijeme izgubili nekoliko djelatnica u sektoru financija, uključujući i voditeljicu. Zato su tražili i dobili suglasnost za zapošljavanje. Napominju da oni nisu obveznik javnih natječaja za posao, ali ih sukladno dobroj praksi provode.

“U ovom slučaju bili smo onemogućeni provesti natječaj zbog koronavirusa u travnju. Kako je gospođa Krajina podnijela zamolbu za zasnivanje radnog odnosa, a ima odgovarajuću stručnu spremu i radno iskustvo za navedenu poziciju, odobreno je njezino zapošljavanje”, odgovorili su iz Fonda.

Krajina: ‘Naravno da se nisam direktno dogovarao s Bandićem’


Komentari