PRAVILO KOJE SE REDOVITO KRŠI! Zagrebački profesor opleo po navici mnogih: ‘Fascinantno je da tamo ne stoje svaki dan i kažnjavaju’

Ilustracija: Foto: Damir Krajac / CROPIX

Dario Čepo, profesor na Pravnom fakultetu u Zagrebu i nezavisni kandidat za dogradonačelnika u timu Anke Mrak Taritaš na izborima za zagrebačkog čelnika prije nekoliko godina, na svojem je Twitteru napisao zanimljiv prijedlog. Komentirao je jedan prometni propis u gradu koji se često krši.

“Kažem vam, kažnjavanjem ljudi koji voze po žutim trakama u Savskoj i Maksimirskoj mogla bi se financirati cjelokupna obnova od potresa i još bi ostalo za kupovinu borbenih aviona. Da na te dvije lokacije netko ne stoji svaki dan 12 sati i izdaje kazne mi je fascinantno”, napisao je na svojem Twitteru.

U komentarima su se njegovi pratitelji raspisali o sličnim situacijama u gradu, kao i što bi se sve moglo financirati naplaćenim kaznama.

“Maksimirska od okretišta Dubrava do križanja s Bukovačkom može financirati i izgradnju stadiona”, jedan je od komentara.

 “Tako je, lutko. A Savska od Vjesnika do Zagrepčanke, mirovne veteranske populacije”, smatra Čepov pratitelj.

“Kreativno interpretiranje pravila, ako nisu sve četiri gume prešle traku, unutra su…”, smatra pratitelj.

No jedan pak korisnik Twitter smatra da bi pridržavanje pravila donijelo dodatne gužve na zagrebačke prometnice. “Postoji jasno razumijevanje policije jer da se u vrijeme gužve ne koriste žute trake promet bi bio nemoguće zakrčen. I ovo je premalo, a kamoli da se smjesti sve u jednu traku. Bolji bi vam pristup bio za lobirat”, elaborirao je.


Komentari