Marija se žalila na ‘krumpir u nosu’: Na operaciji joj zaboravili vatu, mislili da je rak pa je opet operirali

Photo: Goran Stanzl/PIXSELL/ Ilustracija

Marija je zbog operacije nosa proživjela cijelu traumu. Operirana je još u svibnju 2013. u Županijskoj bolnici u Čakovcu na odjelu otorinolaringologije gdje je podvrgnuta operaciji nosne pregrade i drenažnoj sinusnoj operaciji endoskopskim putem.

Na kontrolnim pregledima žalila se da u “nosu ima krumpir” te da joj se iz nosa cijedi gnoj. Otišla je u privatnu polikliniku u Zagreb te su joj tamo otkrili da ima opasnu bolničku bakteriju zlatni stafilokok koja joj nije utvrđena prilikom brisa koji joj je uzet u bolnici u Čakovcu. Kako se i nakon terapije antibioticima situacija nije poboljšala, otišla je na snimanje nosa u drugu privatnu polikliniku, piše Danica.hr.

Tamo su utvrdili da u nosnici ima tvorbu dimenzija 32x25x16 mm, a zbog veličine tvorbe doktor je posumnjao na tumor. Zatim su je poslali na operaciju u KB Dubravu.

Prilikom operacije ustanovljeno je kako je riječ o stranom tijelu, odnosno vati zaostalom nakon prvotne operacije.

Marija je tužila čakovečku bolnicu te tražila 122.500 kuna odštete. Sud je ovih dana nepravomoćno presudio da je u pravu i odredio joj odštetu od tek 18.000 kuna. Ranije joj je već pravomoćno dosuđeno 16.500 kuna.

Sama je morala platiti troškove vještačenja u iznosu od 7500 kuna, a sud je odredio i da mora podmiriti troškove postupka koje je imala druga strana, bolničko osiguranje, u iznosu od 13.000 kuna.


Komentari