‘Moja poruka Zagrepčanima? Ne pušite ove bijedne pokušaje političara pred lokalne izbore, Zagreb će vam to jednom zameriti!’

FOTO: Igor Kralj/PIXSELL

Građani su se osvrnuli na radove na Britanskom trgu koji i dalje ne mogu dočekati svoj završetak.

Na zagrebačkom Britanskom trgu nikako da se dovrše predviđeni radovi. Radnici su gradili, pa rušili nedovršeno, pa ponovno gradili, pa ponovno rušili i tako unedogled.

Ovaj put rušenje se dogodilo nakon što su svi radovi kompletirani. Međutim, oko najnovije fontane autobusi ZET-a nisu se mogli ‘zavrtjeti’, travica i rubnjaci bili su preširoko postavljeni i nakon što je jučer ujutro palo završno glancanje, već popodne krenulo je rušenje.

Gradonačelnik Milan Bandić danas u svom stilu nije htio odgovoriti na pitanja novinara tko je odgovoran za ovaj propust.

“Tko radi, taj i griješi. To će minimalno koštati. Vama nedostaju senzacije, a meni vizije”, rekao je Bandić.

>>> Kaos na Britancu: Napokon dovršili rotor, a sad ga ruše jer su se precijenili za 120 centimetara

‘Ne pušite ove bijedne pokušaje političara pred lokalne izbore!’

Na društvenim mrežama krenule su rasprave i osvrti na novonastalu situaciju i problem koji je „aktualan“ već mjesecima, no komentar i prijedlog koji je privukao najviše pažnje i oduševio Zagrepčane svakako je onaj Brune Herljevića, bivšeg novinara portala Zagreb.info, koji je u grupi I to je Zagreb kroz crni humor i sarkazam prikazao stvarnu sliku i priliku Zagreba kakav je on danas.

bruno

“Vidjevši novu fontanu, gejzir ili što već to je na Britancu, jednostavno mi je prekipjelo pa sam napisao prvo što mi je palo na pamet. Nisam ni znao, iskreno, da je niknula, a onda se ponovno ruši i preuređuje dan nakon što je svečano predstavljena”, objasnio nam je Bruno odakle mu inspiracija.

Također, Bruno nam je kazao da ga je kao rođenog Zagrepčanina i čovjeka koji barem malo drži do nekakvog ukusa sram što njegov grad izgleda kao dvorište jednog ispodprosječnog malograđanina, te na to dodao kako iz godine u godinu sve manje ima osjećaj kao da živi u Zagrebu.

[box type=”shadow” align=”” class=”” width=””]”Poruka svakom Zagrepčaninu (ne mora biti rodom iz Zagreba, mora se samo tako osjećati): Ne pušite ove bijedne pokušaje političara pred lokalne izboreNe prodajte kožu zbog jeftine karte u tramvaju ili oprosta kontrolora za prvo švercanje, ne pušite te jeftine fore. Zagreb će vam to jednog dana zameriti!“[/box]

“Recite da sam hejter, da sam hoch Zagrepčanin koji mrzi sve što strši i blješći.

Ne bum se vraćal na Advent koji traje 3 mjeseca, ne bum komentiral kičeraj koji se s nekadašnjeg božićnog velesajma preselio na širi centar grada, ne bum komentiral ni ovo vrijeđanje nas Zagrepčana s jeftinim trikovima poput jeftinih karata u tramvaju, ne bum komentiral ni gradnju fontana kod NSK, a u kvartu do ljudi nemaju vodovod.

Ne bum to komentiral, ali ću reći da se zbog toga osjećam kao da sam u nečijoj prćiji, a ne u svom gradu”, zaključio je naš sugovornik i građanima poručio da ne vjeruju ovakvim “pokušajima i forama” uoči lokalnih izbora.


Komentari