Kaos na Britancu: Napokon dovršili rotor, a sad ga ruše jer su se precijenili za 120 centimetara

FOTO: Igor Kralj/PIXSELL

Gradonačelnikova želja da od Zagreba stvori novi Rim ponovno je stvorila probleme u metropoli.

Na zagrebačkom Britanskom trgu nikako da se dovrše predviđeni radovi, piše tportal.  Radnici su gradili, pa rušili nedovršeno, pa ponovno gradili, pa ponovno rušili i tako unedogled.

Ovaj put rušenje se dogodilo nakon što su svi radovi kompletirani. Međutim, oko najnovije fontane autobusi ZET-a nisu se mogli ‘zavrtjeti’, travica i rubnjaci bili su preširoko postavljeni i nakon što je jučer ujutro palo završno glancanje, već popodne krenulo je rušenje.

Tako su mediji objavili kako se rotor raskopava jer se autobusi nisu mogli okretati, no, kako doznaje Index, to nije točno: “Nemamo nikakvih problema u prometu”, rekli su Indexu iz ZET-a.

A da se na Britancu mogu okretati i zglobni busevi, potvrdili su im očevici.

>>> (FOTO) Radovi u punom jeku: Izgradnja fontane i rekonstrukcija Britanca

Prošle jeseni arhitekti koji su 1997. godine osmislili projekt uređenja Britanca, požalili su se jer je Grad, iako je usvojio njihov rad, odlučio raditi po naputku gradonačelnika, koji je ondje dodao još jednu fontanu. 

Uskoro se oglasio i Arhitektonski fakultet, podsjećajući da se radi potpuno neprofesionalno i mimo konzultacija sa strukom. Ipak je prevladala gradonačelnikova želja da od Zagreba stvori novi Rim.

Gradonačelnik Milan Bandić danas u svom stilu nije htio odgovoriti na pitanja novinara tko je odgovoran za ovaj propust.

“Tko radi, taj i griješi. To će minimalno koštati. Vama nedostaju senzacije, a meni vizije”, rekao je Bandić.

>>> ŠTO ZAGREPČANI MISLE O BRITANCU? ‘Mi iz Donjeg grada šutljiva smo većina, zaustavimo uništavanje trga!’

>>> (FOTO)’Fontana samo što nije’: Polako, ali sigurno nestaje Britanac kakvog poznajemo


Komentari