(FOTO) DOZNAJEMO: Botinec smrdi i zbog fekalija i otpadnih voda iz okolnih sela koja se nepropisno ispuštaju u kanalizacijske odvode

Smrdi, smrdi, užasno smrdi. U Botincu, naselju koje se već mjesecima bori s nesnosnim smradom fekalija, za koje su krivi loše izvedeni radovi na kanalizaciji, a koje su, između ostalog, izvodili financijeri Bandićeve stranke. No, smrdi i malo dalje, tamo gdje se nepropisno odlažu otpadne vode iz okolnih sela.

Već i ptice na grani šuškaju o ovom problemu, s kojim gradska vlast nikako da se uhvati u koštac, a zbog kojeg stanovnici proživljaju pravu agoniju.

No, kako dani prolaze, tako u javnost cure nove informacije o katastrofi koja je zadesila ovo naselje, a mi smo doznali zanimljiv nastavak čitavog slučaja, u koji su ovog puta, kako doznajemo od stanovnika, upleteni koncesionari Vodoopskrbe i odvodnje.

Fekalije iz okolnih sela trpaju se u kanalizaciju u Botincu?

Naime, koncesionari Vodoopskrbe i odvodnje, koji su inače sve privatne firme, skupljaju sadržaj septičkih jama iz okolnih sela, koji potom ispuštaju u kanalizacijska okna, umjesto da odvoze na pročišćivač u Resnik. Sadržaj se ispušta u kanalizaciju kod skretanja za Odranski Obrež, koje se nalazi otprilike kilometar od Botinca gdje je smrad najizraženiji.

“Na kraju, sve to prolazi kroz stari Botinec”, kazali su nam stanovnici ovog kraja te potvrdili da se to u nekoliko navrata i vidjelo, a događa se zbog krivo postavljenih cijevi.

Pitanje ispuštanja otpadnih voda došlo je i do gradske skupštine, a potegnuo ga je zastupnik Radničke fronte, Zdravko Nikolić. On je kao točku predložio da se te otpadne vode više ne voze i ispuštaju u privremena okna već u Resnik. Bandić je obećao da će to prestati kroz koji tjedan, no od obećanja se dogodilo samo to da je okno izmješteno malo dalje od Botinca te se nastavilo po starom.

Ista priča svakog dana…

Jutros, ponovo ista priča – koncesionari dolaze, dižu okno i ispuštaju sadržaj u kanalizacijski sustav, umjesto da ga voze u Resnik. Sadržaj kroz neko vrijeme dolazi do točke, koja širi nesnosan smrad ulicom te malo po malo ubija ljudima zdravlje.

Portal Zagreb.info u posjedu je fotografija koje dokazuju kako se i dalje nepropisno sadržaj ispušta u kanalizacijska okna, iako se zna da bi taj isti trebao biti otpremljen u Resnik. Fotografije su snimljene jutros, te samo potvrđuju ono što se već tjednima priča u slučaju Botinca: problem se ne rješava. A i u fekalijama je, očigledno, neka ‘gadna para’…


Komentari