Kakva afrička šljiva, kakva viagra?! Pogledajte gdje se skriva rješenje za vašu impotenciju!

Pixabay

Kineska narodna medicina već tisućljećima ima rješenje za liječenje impotencije. Smatra se da morski konjici imaju snažan utjecaj na libido, apsolutno jednak viagri. Osim u Kini, jednako su popularni na Tajvanu i Indoneziji. Prema istraživanjima biologa iz Sveučilišta British Columbia, Hong Kong je od 2004. do 2017. preuzeo dvije trećine cjelokupnog svjetskog uvoza morskih konjica. Dio su masovne ponude osušenih životinja ili biljaka za koje mnogi Kinezi vjeruju da liječe razna oboljenja. Prodaju se osušeni na tržnicama, poslagani u zdjele ili plastične kutije.

Zbog pretjerane konzumacije, na Dalekom su istoku konjici svrstani na popis ugrožene vrste. Indija je jedan od najvećih zemalja izvoznica ovog afrofizijaka. Cijena jednog kilograma ili 100 osušenih konjica iznosi i do 200 dolara u zemljama poput SAD-a, gdje živi veliki broj Kineza.

Zbog svojih glava koje podsećaju na konjske i očima poput perlica izgledaju vrlo različito od većine drugih riba. Plivaju uspravno i mogu pobjeći svojim neprijateljima tako što poprimaju boju podvodnog bilja. Ono što je kod njih posebno neobično jest da su mužjaci ti koji su ‘trudni’. Ženka odlaže jajašca u trbušnu vrećicu mužjaka, gde, nakon oplodnje, ostaju sve dok se ne razviju.


Komentari