Visoke temperature mogu psima nanijeti ozbiljne ozljede: Evo kako ćete to izbjeći

Pixabay

Da se pseća šapa spali, odnosno dobije neugodne žuljeve, potrebno je manje od 1 minute na vrelom asfaltu, a da biste svog ljubimca poštedjeli takvih ozljeda potrebno vam je samo pravilo pet sekundi.

Kako su visoke ljetne temperature opasne za nas ljude, tako su i za četveronožne ljubimce. Ako niste sigurni je li prevruće za šetnju s njima, ovaj kratak test bi vam mogao pomoći u odluci, piše 24sata.

Stanite bosom nogom na asfalt ili položite stražnju stranu ruke 5 sekundi na tlo. Ako ne možete držati punih 5 sekundi, znači da je prevruće i za njih.

Ako je vani 25℃, temperatura asfalta je oko 50℃. Ako temperatura zraka seže do 30℃, kakve i jesu ovih dana, asfalt postiže visokih 57℃.

Šetnje vaših ljubimaca ograničite na dva puta dnevno i to rano ujutro i kasno navečer kada temperature padnu. Uvijek im nosite vodu i izbjegavajte s njima veće aktivnosti, jer iako navečer nisu visoke temperature, može doći do toplinskog udara.

Znakovi koji ukazuju da su se šapice oštetile su šepanje, odbijanje hodanja, lizanje/žvakanje šapa, rane, mjehurići/crvenilo. Pseće šapice možete zaštititi mazanjem raznih balzama i melema.


Komentari