‘KOBNA’ ZNATIŽELJA MALIŠANA: Kako zaštititi bor od zaigranih klinaca (VIDEO)

FOTO: Pixabay

Pred nama je naljepši blagdan kojem se radujemo tijekom cijele godine.

Tijekom božićnih blagdana kuća nam je puna mirisa i okusa raznih jela i poslastica, ali i lampica našeg božićnog drvca. No, ako imate malu djecu, odabir i ukrašavanje bora postaje prava borba; od dječjih ozljeda do uništenih ukrasa i dekora.

Evo nekoliko savjeta kako unaprijed izbjeći spomenute probleme:

Djetetu omogućite pogled iz svih kutova

  • Svako će zaigrano i znatiželjno dijete izbliza htjeti pogledati kakav je to svjetlucavi i sjajni predmet, a svoju će avanturu početi opipom. Zadovoljite njegovu znatiželju tako da djetetu omogućite da obiđe i pogleda drvce iz svih mogućih kutova. Podignite ga da vidi vrh drvca, dopustite mu da nježno dira grane, ukrase i lampice.

Pravilo jednog prsta

  • Svom znatiželjnom mališanu pokažite kako koristeći jedan prst može opipati grane i ukrase. Objasnite mu pritom da je drvce vrlo krhko i da se uvijek mora dirati s jednim prstom. Većina djece iznenađujuće dobro reagira na ovu metodu.

Ne držite poklone ispod drvca

  • Ono što će sigurno privući sve mališane su zamotani darovi ispod bora, a ovdje tek počinje prava “zabava”. Stoga savjetujemo da držite darove na nekom drugom mjestu sve do trenutka otvaranja kako biste poštedili i druge i sebe nepotrebnih glavobolja.

Raspored ukrasa

  • Neki su ukrasi puno otporniji na lomove i diranje od drugih. Lomljive ukrase trebali biste rasporediti što je više ili dublje moguće, kako biste izbjegli da ih dijete slučajno razbije.

Pametan odabir lokacije

  • Većina ljudi stavlja svoja drvca na lako dostupno mjesto blizu sredine dnevne sobe, što je sasvim dobra lokacija u velikoj većini slučajeva. Ipak, obiteljima s malom djecom preporučuje se da drvce drže u prostoriji koja se manje koristi ili da se drvce postavi tako da mu se ne može lako prilaziti sa svih strana, poput kuta prostorije ili pokraj nekakvog većeg objekta. Na taj će način drvce svejedno ukrašavati prostor, ali i ostati donekle zaštićeno od nenamjernog rušenja ukrasa s grana.

Nestašni znatiželjnici su i kućni ljubimci

Nije tajna kako su ljubimci znatiželjni i vole se igrati sa svime, pa i stvarima kojima ne bi trebali.

Kako bi vaše božićno drvce ostalo sigurno, a kuća uređena i uredna otkrijte kroz korisne savjete.

KUĆNI LJUBIMCI I BOŽIĆNO DRVCE: Čini se kao nemoguća misija? Mi imamo rješenje (VIDEO)


Komentari