(FOTO) SPLAVNICA U BLAGDANSKOM DUHU Prodaju se božićne zvijezde, a evo kako očuvati ovu biljku i nakon siječnja

Foto: Patrik Macek/ Pixsell

Božićna zvijezda je omiljena ukrasna biljka za vrijeme Adventa, a zbog prepoznatljivih crvenih i zelenih listova postala je i jedan od zaštitnih znakova ovih blagdana. Ovu biljku možete pronaći na svim zagrebačkim tržnicama, a kako je to izgledalo danas na Splavnici zabilježili su Pixsellovi fotoreporteri.

Foto: Patrik Macek/ Pixsell
Foto: Patrik Macek/ Pixsell

Ako ste fan božićne zvijezde, imajte na umu da ona može imati prekrasne listove i nakon siječnja, a ključno je da pripazite na nekoliko stvari. Jedna od tih je da pripazite da kupite zdravu biljku s čvrstom stabljikom, a ako ima puno malih žutih pupoljaka tada ste sigurni da je dobre kvalitete.

Isto tako, zvijezdu ne treba previše zalijevati jer to može dovesti do truljenja. Svaka tri dana i malo vode je sasvim dovoljno. Pripazite i da vaša biljka dovoljno topline (20 Celzijevih stupnjeva) i svjetlosti, ali ne direktne. Kada vašoj božićnoj zvijezdi krenu opadati listovi, ostavite ju da miruje oko dva mjeseca na nešto nižoj temperaturi. Zalijevanje u tom periodu treba biti minimalno, a nakon toga ju možete presaditi u drugu posudu.

Komentari