Zagrepčani prokazali veliku nepravdu: ‘Ili su trebali svi ili nitko’

Ljudi u centru Zagreba (Foto: Nera Simic / CROPIX)

Srijeda je izborni i neradni dan, ali ne za sve. Neki će tako, umjesto priželjkivanog “predaha” usred tjedna, ipak morati ići na posao.

Tako će brojne trgovine, kafići i šoping centri biti otvoreni, na žalost njihovih djelatnika. Ipak, to vjerojatno raduje one koji imaju slobodan dan pa mogu otići u šoping ili sjesti na kavu s bližnjima.

Nas je zanimalo radite li sutra ili ne, a sudeći po vašim komentarima, čini se da je ipak malo više onih koji će i sutra morati na posao.

‘Neki rade i da je opća uzbuna’

“Radno i sutra”, “Radim za one koji ne rade”, “Naravno da radim. Noćnu”, “Samo radno”, “Radim cijeli dan. Čak ne stignem ni na glasanje. Bravo glupom zakonu”, neki su od komentara onih koji nisu imali toliko sreće da bi sredinom tjedna imali slobodan dan.

Ima i onih koji su istaknuli da se na njihovim radnim mjestima radi uvijek, pa zašto ne i na izborni dan.

“Ugostitelji rade i da je opća uzbuna, a ne izbori. Pih, možeš si misliti”, “Naravno da radim, trgovina je to”, glase neki od komentara.

@zagrebinfo Ivana Kekin o predstojećim izborima 👆 #zagrebinfo #zagreb #gradzagreb #ivanakekin #možemo #politika #izbori #video ♬ original sound – zagreb.info

‘Treba biti neradni dan za sve’

Kako se često može čuti da “ne rade samo djelatnici u državnim službama”, javilo se i dosta građana koji su istaknuli da imaju slobodan dan, iako rade kod privatnika. Doduše, neki su kazali kako su sutra slobodni, ali će nažalost, to morati odraditi u subotu.

Mnogi su se požalili kako nije pravedno da jedni moraju na posao, a drugi ne. Odnosno, “Ili su trebali raditi svi ili nitko”, smatraju građani.

Neki su ipak napisali da, iako neki rade, a neki ne, na izbore svakako treba izaći i obaviti svoju građansku dužnost. Kako kažu, gdje ima volje, ima i načina.

@zagrebinfo Koliko odgovora o potencijalnom budućem premijeru biste vi znali? 🧐 #zagreb #zagrebinfo #fy #fyp #politika #politics #voxpopuli #ankete #viraltiktok #croatia #croatianpolitics #elections ♬ original sound – zagreb.info

Svi trebaju obaviti svoju građansku dužnost

“Slobodna. Ali sam skoro tri desetljeća radila svetke, petke, subote, nedjelje, u tri smjene. I uvijek sam izvršavala svoju građansku dužnost. Gdje ima volje, ima i načina”, napisala je jedna čitateljica.

“Onaj koji ima volju izaći na glasanje, ako radi ujutro ima cijelo popodne vremena otići na glasanje. A tko radi poslijepodne, izaći će ujutro. Ali najbolje je naći izgovor. Tko ne izađe na glasanje, nema  se pravo žaliti da ne valja ovo pa ne valja ono”, piše jedan čitatelj.

Ipak, nemaju svi namjeru sutra izaći na izbore, a kako je jedna čitateljica napisala, ona neće ići u kupovinu niti na kavu, a objasnila je i zašto.

“Ne radim i ne idem glasati jer su svi isti. Odmorit ću se doma, a ni po centrima neću hodati. Nek nemaju promet pa će drugi put dati slobodan dan djelatnicima, zaključila je ova građanka.

I uz nove kamione Čistoće, ovaj problem ostaje: ‘Dok se to ne osvijesti teško ćemo’


Komentari