I uz nove kamione Čistoće, ovaj problem ostaje: ‘Dok se to ne osvijesti teško ćemo’

Novi kamioni "Čistoće" (Foto: Grad Zagreb)

Zagrebački gradonačelnik Tomislav Tomašević i te direktor Čistoće predstavili su u ponedjeljak 9 novih kamiona te podružnice Zagrebačkog holdinga. To je dio prve tranše, a uskoro bi trebali stići i ostala vozila. Ukupno će ih na kraju biti 41. Kamioni će pomoći građanima, ali i radnicima koji će na ovaj način imati puno bolje radne uvjete.

“Nova vozila su opremljena naprednim sustavima za pražnjenje standardiziranih spremnika, što olakšava posao radnicima, povećava broj lokacija koje pojedini kamion može obuhvatiti, te u konačnici poboljšava kvalitetu usluge za građane“, rekao je direktor Čistoće Davor Vić.

Tim povodom mi smo u našoj Facebook anketi pitali naše čitatelje misle li da je će novim kamionima riješiti problem smeća u Zagrebu. Evo što su građani odgovorili.

‘Treba ljudima podići plaće”

“Badava kamioni kad stoka nema kulture i razbacuje smeće okolo kak ih je naučil krkan.
Treba odvesti stoku iz grada onda nebu smeća i pasjeg dreka po nogostupu, parkovima i haustorima”, “Šljam od građana koji rade komunalni nered su najveći problem, pogotovo oni koji iskrcavaju glomazni otpad uz Savu ili oko stare bolnice u Blatu”, pisali su građani.

“Ako budemo kao kulturan svijet sudjelovali u spremanju, a ne razbacivanju svog smeća onda će sve biti u redu. Dok se neodgojeni i nekulturni građani ne osvijeste i ne spremaju svoj otpad teško ćemo napredovati”, “S kamionima samo neće, prvenstveno bi trebala biti kultura naroda, a tu dobrano zaostajemo, a poslije toga sve ostalo”, dodali su drugi.

“Kupite kamione i nemate ljudstva za obavljati posao”, “Treba ljudima podići plaće, a ne ovim neradnicima u kancelarijama već ovima koji rade petkom i svetkom po kiši, snijegu, ledu i vrućini. Valjda ćete zaposliti ljude koji će upravljati sa vozilima”, neki su od komentara.

“Lepo, a kam buju vozili to smeće, kompostanu nemamo, sortirnicu isto, kam sa svim tim. Zakaj izvan grada na državnom tlu ne napravi sortirnicu, kompostanu, a ne da sam seli iz jednog kvarta u drugi, hoćemo konkretna i trajna rješenja”, zaključila je jedna čitateljica.

Zagreb ima novo reciklažno dvorište: Evo gdje će građani moći odložiti otpad


Komentari