Domaća zvijezda bori se s neizlječivom bolesti: ‘Počelo je s grčevima i nadutošću, a onda su se bolovi pojačavali’

Ivana Kindl (Foto: Tea Cimas / CROPIX)

Ivana Kindl, jedna od najboljih hrvatskih vokalistica, nedavno je predstavila svoju optimističnu plesnu pjesmu “Nemoj stat'”. Pjesma, koja je electro pop naboja, već je uspjela dospjeti među top 20 najemitiranijih pjesama u domaćem eteru. Uz pjesmu, predstavljen je i prateći spot, koji je sniman u Muzeju Iluzija.

“Pjesma je neopterećujuća, zarazna i stvorena za ples”, rekla je nagrađivana glazbenica, dodavši da je snimanje spota bilo izuzetno opušteno i spontano. “Jako mi je drago što su moji prijatelji Hrvoje Hrsto i Daniel Vazdar pristali plesati sa mnom u šarenoj priči koja vizualno prati ritam, dodatno obgrljen zanimljivim perikama i odjevnim kombinacijama Ive Ćurković Spajić”, izjavila je Ivana.

Ivana je izrazila svoje zadovoljstvo zbog dobrih stvari koje joj se događaju, uključujući i uspjeh novog singla. Pjesma “Nemoj stat'” brzo je prihvaćena i već se našla na nacionalnoj top ljestvici najemitiranijih pjesama, zauzevši 13. mjesto. Ivana je istaknula važnost podržavanja mladih talenata na glazbenoj sceni, posebno naglašavajući suradnju s Ericom i Lockroomom.

Ivana Kindl (Foto: Instagram)

Omiljena glazbenica

Podsjetimo, Ivana Kindl je jedna od omiljenih mentorica emisije “Zvijezde pjevaju”. U 13. sezoni ovog popularnog showa, Ivana i njezin pjevački partner, koreograf i redatelj Igor Barberić, odnijeli su pobjedu s više od 60.000 glasova publike.

Nova pjesma “Nemoj stat'” dolazi nakon prošlogodišnjeg Porina za najbolju žensku vokalnu izvedbu za pjesmu “Netko Ko Me Čuva”. Ivana je također bila nominirana u kategoriji za najbolju vokalnu suradnju za pjesmu “Feel You Close” u duetu s Ericom, koji sada radi kao njezin glazbeni producent.

Obje nominacije uslijedile su nakon izdanja albuma “Put Ka Sebi”, koji donosi kolekciju od 10 uspješnih singlova, uključujući “Divovi ljubavi” i “Dobra Stvar”.


GODINAMA TRPE NESNOSNE BOLOVE: Žene s ovom teškom bolesti često prolaze ‘ispod radara’

Borba s endometriozom

Uz uspješnu glazbenu karijeru, Ivana Kindl otvoreno govori o svojim zdravstvenim problemima. Prije osam godina, dijagnosticirana joj je endometrioza, bolest koja pogađa mnoge žene. “Kako ovo stanje ima tisuću lica, nerijetko se razlikuje od žene do žene – kod mene se počelo manifestirati grčevima i nadutošću, da bi se poslije bolovi s vremena na vrijeme pojačavali”, objasnila je Ivana.

Ivana je pokušala alternativne metode liječenja, ali one nisu bile učinkovite. Nakon preporuke liječnice, odlučila se za laparoskopsku operaciju. Ivana ističe važnost progovaranja o ovoj temi, naglašavajući da endometrioza može biti poprilično opasna i da liječnici često ne prepoznaju ozbiljnost simptoma.

Ivana Kindl nastavlja sa svojom glazbenom karijerom i borbom protiv endometrioze, inspirirajući mnoge svojim optimizmom i snagom. “Ne stajem! Radim dalje, veselim se ljetu i svemu ispred sebe”, poručuje glazbenica, potičući sve da prate njezine nove projekte i koncerte.


Komentari