Šokirala se kad je otvorila knjižicu autoškole i vidjela što piše: ‘Vidi se da je netko drugi to pisao’

Autoškola u Zagrebu, ilustracija (Foto: Vlado Kos / CROPIX)

Zbog neodgovornog instruktora vožnje jedna se polaznica autoškole našla pred problemom o kojemu se požalila na Redditu i potražila savjet.

Šokiralo ih upozorenje vozača autobusa za Zagreb, a onda su i sami vidjeli: ‘Čovjek joj je odjednom opalio šamarčinu’

Naime, shvatila je da joj je instruktor u knjižicu zabilježio da je u jednom tjednu odvozila četiri sata, iako je vozila samo jedan, a čak je, tvrdi ona, krivotvorio njezin potpis.

”Niti smo se dogovorili za ta dodatna tri, niti ih je on uopće ikako spominjao, predložio, napisao mi poruku… Ništa. Samo ih je zabilježio kao odvožene i još se potpisao umjesto mene. Imam specifičan potpis i točno se vidi da je to zašarao netko drugi, a ne ja”, kaže polaznica autoškole.

Autoškola (Foto: Davor Pongracic/CROPIX)

Da stvar bude bolja, instruktor je u međuvremenu dobio otkaz.


”Čekam drugog instruktora nakon ispita iz prve pomoći i zanima me što točno ja trebam poduzeti u ovoj situaciji. Razumijem da nekome ta tri sata zvuči kao no big deal, ali meni koja ionako imam problema s vožnjom znače itekako, a među ostalim, stvar je i principa. Dovraga, preskupo sam to platila da bi me netko tek tako potkradao i još se potpisivao umjesto mene”, kaže ljutita djevojka.

Odmah prijaviti autoškoli

Mnogi su joj savjetovali da se jednostavno javi autoškoli i traži da se to u knjižici ispravi.

”Čim je on već dobio otkaz bit će da je nešto puno brljavio, tako da ovima u školi neće biti iznenađenje ako prijaviš. Vjerojatno je krivotvorio tvoj potpis da bi naplatio više od škole i to je vjerojatno radio i s drugima, pa su ga uhvatili. Mislim da ćeš lako to riješiti sa školom”, kaže jedan reditaš s kojim su se mnogi drugi složili i istaknuli da je krivotvorenje tuđeg potpisa kažnjivo djelo.

Zagrepčanin imao nedjelju iz pakla: ‘Kada sam vidio bebu izmučenu u sjedalici, u meni je počeo gorjeti bijes’

Jedan je pak bivši kandidat autoškole rekao da je to standardna praksa, iako je itekako neobična.

”Dok sam ja išao u autoškolu to je bilo normalno kako bi se izbjegla ona obavezna jednotjedna pauza nakon 35 sati. Tako bi on upisao ranije viška sati i u tih tjedan čekanja bih ja normalno vozio te ranije upisane sate. Ali to mi je sam rekao, ništa nije bilo ovako. Popričaj s novim instruktorom”, savjetovao je.


Komentari