Sjajne brojke, turisti navalili na Zagreb: Iznenadilo iz koje susjedne zemlje je stiglo najviše gostiju

Turisti. (Foto: Darko Tomas/CROPIX)

Prema najnovijim podacima Turističke zajednice grada Zagreba (TZGZ), glavni grad Hrvatske, ostvario je i u veljači značajan porast turističkih dolazaka i noćenja. Tako je zabilježeno 65.040 dolazaka, što predstavlja rast od 12% u odnosu na isto razdoblje prošle godine.

Također, broj noćenja dosegnuo je 132.875, što čini porast od 5% u usporedbi s veljačom prethodne godine.

Kada su u pitanju strani gosti, najviše dolazaka ostvarili su gosti iz Srbije, a slijede ih gosti iz Italije, Bosne i Hercegovine, Njemačke, Slovenije. U noćenjima, pak, prednjače gosti iz Italije, a zatim iz Srbije, Njemačke, Bosne i Hercegovine te SAD-a.

U prva dva mjeseca ove godine ostvareno je 127.880 dolazaka (FOTO: Julien Duval)

Rast u broju noćenja

Zanimljivo je istaknuti da Zagreb bilježi rast i u usporedbi s veljačom rekordne
2019. godine, s povećanjem od 8% u dolascima i 14% u noćenjima. Ovi rezultati potvrđuju snažan kontinuitet razvoja turističkog sektora u glavnom gradu.

FESTIVAL SVJETLA U večernjim satima počinje jedinstvena noćna utrka, evo o čemu je riječ

Također, u prva dva mjeseca ove godine ostvareno je 127.880 dolazaka, što je povećanje od 10% u odnosu na isto razdoblje prošle godine. Nadalje, evidentiran je i rast od 5% u broju noćenja, s ukupno ostvarenih 270.316 noćenja.

Evidentiran je i rast od 5% u broju noćenja (FOTO: Julien Duval)

Direktorica Turističke zajednice grada Zagreba Martina Bienenfeld izrazila je zadovoljstvo postignutim rezultatima te naglasila kako ovi pokazatelji svjedoče o atraktivnosti Zagreba kao cjelogodišnje turističke destinacije.

Istaknula je kako očekuje nastavak ovog pozitivnog trenda kojem će dodatno doprinijeti 6. izdanje Festivala svjetla Zagreb koji počinje 20. ožujka.


Komentari