Prosvjetari poručili s prosvjeda: ‘Idemo do kraja, spremni smo na štrajk’

Prosvjed (Foto: Zagreb.info)

Sindikat Preporod održava prosvjed nastavnika pod sloganom “Reforma svih reformi – nedovoljan jedan”.

Kako je i ranije bilo najavljeno, nastavnici prosvjeduju zbog toga što nisu zadovoljni najavljenim koeficijentima plaća, odnosno povećanjem koje je Vlada predložila svojom uredbom za nastavno i nenastavno osoblje.

Prosvjednici su se u 11 sati okupili na Europskom trgu, a pola sata kasnije krenuli ka Markovu trgu preko Trga bana Jelačiča, Radićeve ulive, Zakmardijevih stuba, Strossmayerova šetališta, Dverca i Ćirilometodske ulice.

Ispred Banskih dvora su stigli u 11.55. Točno u podne obratili su se javnosti, a nakon toga će se zadržati još sat i pol vremena.

Jedan prosvjednik rekao je da dolazi iz osnovne škole u Lipovljanima, no ne vjeruje da će se danas išta riješiti ovim prosvjedom. Umjesto toga, kaže da očekuje štrajk.

“U konačnici vjerujem da ćemo uspjeti, ali danas ne, nego za dva tjedna, kada krene štrajk”, tvrdi. Druge se prosvjednice slažu, idu do kraja, danas će biti teško išta postići.

Jedna prosvjednica je poručila da očekuje veće koeficijente. “Mi smo posebna ustanova, tražimo izjednačavanje u poseban članak u uredbi koji bi bio izjednačen u koeficijentima, imamo slične radnike, imamo kombinaciju socijalne i obrazovanja”, rekla je.

Na prosvjedu ne sudjeluju članovi Nezavisnog sindikata zaposlenih u srednjim školama Hrvatske. Nada Lovrić iz tog sindikata poručila je da ne vjeruje Željku Stipiću, predsjedniku Sindikata Preporod jer nije bio aktivan u radnoj skupini.


Komentari