OVO JE PAS-HEROJ: Ben spasio život 13-godišnjem dječaku, izvukao ga je iz 40 metara duboke jame (FOTO)

ben pas batina
Marko Mrkonjic/PIXSELL

U Slavoniji, kod Batine, dječak (13) upao je u bunar dubok 40 metara, a život mu je spasio njegov pas. 

Mještani sela kod Batine ne mogu ovih dana prestati hvaliti psa Bena. On je 27. svibnja doslovno spasio život 13-godišnjem dječaku koji je upao u bunar dug gotovo 40 metara. Ivan Parlov (13) upao je u njega dok se šetao šumom, a upravo je mješanac Ben zaslužan za to da su roditelji stradalog dječaka brzo reagirali i pozvali vatrogasce da ga izvuku iz bunara. Međutim, da bi situacija bila još čudnija, Ivan se nakon pada u jamu duboku čak 40 metara izvukao samo sa slomljenom nogom. 

Bunar bio gotovo skriven

Ivanova majka i sama je rekla kako je zamalo pala u bunar kada ju je pas doveo do njega. “Nevjerojatno je koliko je ulaz u taj bunar bio zarastao bršljanom i koliko se ni u najvećoj blizini nije mogao uočiti! Tek tada sam čula Ivanovo dozivanje u pomoć. Kad sam se nagnula nad bunarom i pogledala prema dolje, smrznula sam se, to je bila rupa bez dna”, ispričala je Dejana novinarima 24sata.

jama ivan šuma
Marko Mrkonjic/PIXSELL

Za vrijeme obiteljskog roštilja, Ivan se udaljio od ostalih i otišao šetati u šumu zajedno sa svojim trogodišnjim ljubimcem. Kada je dječak propao u zemlju pokušavajući pronaći trešnje,  pas Ben otišao je do njegovih roditelja i snažnim lajanjem i cviljenjem odveo ih do Ivana. Dječaka su iz bunara dubokog oko 40 metara izvukli vatrogasci, a pravo je čudo što je nakon tolikog pada izvukao lakšu ozlijedu. Uz pomoć svoga Bena, mali dječak izvukao se samo sa slomljenom nogom. 

>>>MATE BRALIĆ IMA MNOŠTVO SNOVA I ŽELJA: Malom heroju prijeko je potrebno računalo i bilježnice za slijepe (FOTO)


Komentari