Nevjerojatne tvrdnje srpskog odvjetnika: Dankin slučaj mogao bi doživjeti neočekivani obrat

Plišani medvjedići, cvijeće i svijeće za ubijenu Danku Ilić (Foto: Ranko Suvar / CROPIX)

Premda se od početka tvrdilo da je brat muškarca osumnjičenog za smrt dvogodišnje Danke Ilić umro prirodnom smrću, sad se ispostavlja da to nije tako. U sudsko-medicinskom nalazu konstatirane su brojne ozljede na tijelu Dalibora Dragijevića, zbog čega su vještaci zaključili da se radi o nasilnoj smrti.

U međuvremenu, jedan od vodećih srpskih odvjetnika za kazneno pravo, Borivoje Borović, izrazio je strahovanje da će sada zapasti u slijepu ulicu te da postoji velika vjerojatnost da će svi osumnjičeni sada promijeniti svoje iskaze.

“Mora postojati zapisnik sa saslušanja osumnjičenog (Dalibora Dragijevića) i mora se znati koji inspektori su ga ispitivali kada je umro. To je također teško ubojstvo i ti ljudi bi već trebali biti pritvoru.

Umiješanost političara

Bojim se da je tom smrću taj slučaj, to strašno ubojstvo djevojčice, dovedeno u slijepu ulicu jer bi osumnjičeni mogli promijeniti svoje iskaze na sudu i reći da je policija iznudila njihovo priznanje.

Policija je trebala pribaviti i dovoljno materijalnih dokaza, prije svega bioloških tragova, a ne da mora pribjegavati iznuđivanju priznanja od osumnjičenih”, objašnjava Borivoje Borović, kako prenosi Nova.rs. Po njemu, prvi problem koji je utjecao na istragu nastao je kada su se u rad policajaca umiješali političari.


“Političar je dao prvu kvalifikaciju djela, da je u pitanju teško ubojstvo djevojčice. Time se usmjerava i pravac istrage, ali i javno mnijenje, što je nedopustivo. Onda neki policajci misle da istraga treba ići u tom pravcu.

Dankini roditelji Miloš i Ivana otvoreno progovorili o svemu: ‘Mama, gdje je Danka’

Političari su laici koji se oglašavaju o tim stvarima i to se ne bi smjelo raditi. Također, ni policajci ne bi trebali iznositi dokaze u javnost pa ne bi bilo loše da se vrati nekadašnje kazneno djelo zabrane oglašavanja u javnosti, barem dok traje istraga i o svemu bi javnost trebalo informirati tužiteljstvo”, navodi Borović.

Po njegovim riječima, slučaj iz Bora i smrt Dalibora Dragijevića podsjeća ga na smrt slikara Dragana Maleševića Tapija u zgradi beogradske policije.

“On je mučen, maltretiran i gušen vrećicom. U jednom trenutku mu je srce eksplodiralo, a službeno je priopćeno da je preminuo od srčanog udara. Samo nije rečeno da je to bila posljedica gušenja plastičnom vrećicom”, objašnjava odvjetnik.

Iako je javnost tada brujala o sumnjivoj smrti poznatog slikara i u pitanju je bila visokoprofilna osoba, nikada nitko nije odgovarao za njegovu smrt. Naime, tijekom suđenja članovima Makine grupe na vidjelo je izašlo da su policajci tukli i mučili osumnjičene, pokušavajući od njih iznuditi priznanje da su sudjelovali u ubojstvu policijskog generala Boška Buhe.

Podsjetimo, policija je uhitila radnike poduzeća “Vodovod” Dejana Dragijevića i Srđana Jankovića zbog sumnje da su ubili djevojčicu Danku Ilić za kojom se tragalo. Naknadno su privedeni i otac i brat osumnjičenog Dragijevića zbog sumnje da su pomogli da se ukloni tijelo djeteta. Djevojčica do danas nije pronađena.


Komentari