Nazvao broj s oglasa i ostao bez više stotina eura: Policija upozorava na stara pravila

Potraga za poslom (Foto: Pexels)

Rovinjska je policija 1. ožujka zaprimila prijavu o prijevari čija je žrtva bio 29-godišnjak koji je prilikom pokušaja najma stana oštećen za više stotina eura.

Naime, muškarac je u oglasniku na jednoj društvenoj mreži pronašao oglas s ciljem dogovaranja najma stana. Nakon toga je s nepoznatom osobom dogovorio uvjete te mu uplatio predujam, kao i prvu ratu najma. Kako nakon uplate 29-godišnjak više nije mogao stupiti u kontakt s tom istom osobom shvatio da se radi o prijevari.

Policija poduzima daljnje mjere i radnje na utvrđivanju okolnosti i počinitelja kaznenog djela prijevare.

Budite oprezni

Policijska uprava istarska upozorava građane da budu oprezni te da pripaze putem kojih oglasa i internetskih stranica pronalaze smještaj. Dobro je provjeriti putem otvorenih izvora tko je vlasnik stana i je li to osoba koja ga oglašava.

Ušli u trgovački centar u Novom Zagrebu i učinili nazamislivo: U šest trgovina nitko nije posumnjao u njih

Ako ste u mogućnosti, osobno ili putem osobe od povjerenja, probajte provjeriti na samoj adresi iznajmljuje li se stan koji vas zanima. Preporuka je da ne šaljete novac nikome koga ne poznajete i razmislite biste li taj isti iznos novca dali nepoznatoj osobi koju sretnete na cesti.

U slučaju da ste oštećeni kaznenim djelom ili posumnjate u mogućnost počinjenja kaznenog djela, obavijestite policiju na broj 192.


Komentari