VATRENE ČEKA OPAKI PROTIVNIK! Dalić objasnio zašto su Brazilci opasni: ‘Ne znaš što je gore…’

Foto: Tom Dubravec / CROPIX

Hrvatsku nogometnu reprezentaciju u petak čeka okršaj s Brazilom u četvrtfinalu Svjetskog prvenstvu u Kataru, a utakmica je na rasporedu od 16 sati.

Izbornik Zlatko Dalić je u razgovoru za HRT nahvalio Neymara i ostale, koji su u osmini finala ‘samljeli’ Južnu Koreju rezultatom 4:1.

“Brazil je sigurno najmoćnija reprezentacija na ovom SP-u, kad vidite njihov sastav i kvalitetu. Zaista su najbolji, a tu je i 50.000 navijača iz Brazila. Sjajna su i moćna reprezentacija s kojom je teško igrati. Ne znaš što je gore – ako se otvoriš, onda te kazne kontrom, a ako se povučeš, ubiju te s posjedom. Neće biti lako, ali ni oni ne trpe dugi posjed protivničke reprezentacije. Moramo se dobro spremiti“, rekao je Dalić, koji se osvrnuo i na fantastičnog Livakovića, koji je obranio tri penala u susretu s Japancima.

“Drago mi je zbog njega da nas je jučer izvukao i spasio te obranio tri penala. Kod nas se uvijek vrte sumnje oko svih nas, ali Dominik je na najbolji mogući način opravdao svoju kvalitetu. Drago mi je zbog toga. Njega je to malo mučilo i sputavalo, ali nadam se da je jučerašnja utakmica oslobodila svega”, istaknuo je izbornik.

Foto: Tom Dubravec / CROPIX

Ostali parovi četvrtfinala Svjetskog prvenstva su: Francuska – Engleska, Portugal – Maroko i Nizozemska – Argentina. Finale je na rasporedu 18. prosinca.


Komentari