UVJERLJIVO OBRANILE TITULU! Mladostašice ponovno pokazale zašto su prvakinje Hrvatske

Nakon što su u srijedu odbojkaši Mladosti podignuli pehar namijenjen prvaku Hrvatske, isto su i dan kasnije u svom Domu odbojke učinile i Mladostašice, koje su u trećoj finalnoj utakmici pobijedile Marinu Kaštela s 3:0 (19, 21, 11). Bila je to odlična predstava i pravi završetak jedne neuobičajeno duge, specifične sezone u kojoj su Zagrepčanke osvojile Kup Hrvatske i obranile naslov državnih prvakinja.

Iako to možda rezultat tako sugerira, jer je bilo 3:0, domaće su se odbojkašice i te kako morale pomučiti za svaki poen, jer s druge strane mreže je stajala hrabra ekipa Marina Kaštela, od koje su Mladostašice ove sezone već dva puta poražene, tijesno s 2:3, oba puta u gostima.

Prvi set izjednačen negdje do sredine, a onda ekipa slavljeničkog trenera Leonarda Barića radi seriju od 8-0 i sa 14:16 skače na 22:16 te taj period igre dobiva s 25:19. U drugom gošće vode 8:3, 10:6 i 10:14, no domaće serijom od 5-0 preokreću rezultat u svoju korist, na 18:15 te konačnih 25:21. Treći set više nije bio toliko dramatičan, igra Kaštelanki ‘raspala’ se kod 9:4 za Mladost, koja ima i 18:6 te konačnih 25:11.

Najučinkovitija kod Mladosti primačica-pucačica Katarina Pavičić s 13 poena, Mika Grbavica koja je u ovoj utakmici s pozicije korektorice prekomandirana na srednju blokericu 12, a dijagonala Dinka Kulić 11 poena, dok je kod gošći jedina dvoznamenkasta iskusna Elena Vukić s 11 poena.

Srebrne medalje i pehar za drugo mjesto ekipi Marina Kaštela uručila je Ksenija Vržina, članica UO HOS-a, a pehar prvakinjama Mladostašicama i zlatne medalje oko vrata objesio Petar Sprčić, zamjenik predsjednika HOS-a.

“Sezona je bila turbulentna, čudna, trebalo je ostati motiviran za domaću ligu jer europska natjecanja zbog koronavirusa nismo igrale. Bile smo nadmoćne cijelu sezonu, no pale smo u drugoj finalnijoj utakmici u Kaštelima, valjda misleći da ćemo je lakše dobiti. Tu smo malo pobrkale planove, a i neke su nas ozljede malo pomutile, no nema veze, na kraju je ovako ispalo slađe jer smo pehar podigle u našoj dvorani”, rekla je ushićena kapetanica Mladosti Antonia Volmut

Dinka Kulić, jedna od najiskusnijih Mladostašica, za razliku od prošlog susreta, sada je igrala na svojoj poziciji korektorice, a ne više srednje blokerice.

“Drago mi je da su se igrale tri utakmice, da se osjetila ta čar finala, i da smo pobijedile doma na kraju. Imale smo nekih ozljeda i trebalo je još dodatno stisnuti gas kako bi dokazale da smo najbolje, i da je Mladost zasluženo ponovno u vrhu hrvatske odbojke”, prokomentirala je.

Milorad Krunić, trener Marina Kaštela, nakon utakmice primao je čestitke za odličnu igru svojih pulenki, no osobno nije bio u potpunosti zadovoljan.

“Igrale su moje djevojke fantastično sve do 16:14 za nas u prvom setu, a onda je jedna velika serija Mladosti u za nas nezgodnoj rotaciji presudila po meni tijek cijelog susreta. U drugom smo setu još parirali, ali u trećem više nije bilo snage i koncentracije. Što se sezone tiče, možemo biti zadovoljni, igrali smo dobro u kontinuitetu, odradili puno teških utakmica. Doveli smo Mladost do majstorice, izvukli iz njih i iz nas maksimum i mislim da je to jako dobro za hrvatsku odbojku. Sezonom sam zadovoljan, ali ostaje i dalje žal za finalom”, poručio je Milorad Krunić.


Komentari