UVJERLJIVA POBJEDA! Dinamo na Maksimiru lako protiv Šibenika

Foto: Goran Mehkek / CROPIX

U posljednjem susretu 16. kola SuperSport HNL-a Dinamo je na stadionu Maksimir pred 4500 gledatelja uvjerljivo pobijedio Šibenik s rezultatom 3:0. Golove su zabili David Mina (11-ag), Josip Drmić (35) i Bruno Petković (70).

Modri su motivirano ušli u susret i u već u 30. sekundi gotovo poveli u prednost kada je Josip Drmić s 25 metara pogodio prečku. Prvi gol pao je već u 11. minuta kada je Bočkaj ubacio s lijeve strane, Petković pucao glavom, Rogić obranio, no na odbijenu loptu natrčao je Mina pogodivši vlastitu mrežu.

U 35. minuti Drmić je pogodio za 2:0. Bio je to njegov prvi gol u HNL-u nakon 2. kola i gostovanja u Koprivnici 23. srpnja.

U 50. minuti Dinamo je bio korak do trećeg gola, ali je Dario Špikić loše pucao. Šibenik je Dinamovu prednost mogao smanjiti u 67. minuti kada je Karlo Špeljak izašao sam ispred Livakovića, no Livaković je obranio njegov pokušaj.

Tri minute kasnije Dinamo je razriješio utakmicu nakon što je Oršić poslao prizemnu loptu s lijeve strane, Baturina ju pustio kroz noge do Petkovića koji je zabio svoj osmi gol ove sezone.

Na ljestvici vodi Dinamo sa 38 bodova, Hajduk je drugi sa četiri boda manje, ali i utakmicom više, dok Osijek na trećem mjestu ima 27 bodova. Varaždin je ostao peti sa 22 boda, dok se Rijeka popela na sedmu poziciju sa 15 bodova. Gorica je posljednja sa sedam bodova.


Komentari