UTAKMICA ODLUKE: Evo gdje možete gledati dvoboj Hrvatske i Slovačke, i još ponešto

Foto: Srdjan Vrancic / CROPIX

Ako niste jedan od sretnika koji je došao do ulaznice za posljednji kvalifikacijski dvoboj hrvatske nogometne reprezentacije na Rujevici, Vatrene će te moći ispratiti na sljedećim kanalima.

Utakmicu s Rujevice koja starta u 20.45 prenosit će Nova TV, a program uoči prijenosa počinje oko pola sata ranije. Utakmicu će prenositi i SportKlub Slovenija.

Gledatelji HRT-a i pretplatnici RTV-a neće moći pratiti utakmicu na jednom od četiri kanala kojima raspolaže domaća medijska kuća. Hrvatska televizija ostala je bez prava na prijenose kvalifikacijskih utakmica za Euro 2020Prava na emitiranje kvalifikacijskih utakmica Vatrenih ima regionalna TV kuća Sportklub.

Bez obzira koja je pozadina ove okolnosti, poražavajuća je spoznaja po ljubitelje nogometa i medijsku kuću da srebrnu nacionalnu nogometnu vrstu nemamo mogućnost pratiti na nacionalnoj televiziji.

Hrvatska i Slovačka imaju dugu povijest međusobnog odnosa. Vatreni su pobijedili u čak 9 u 14 utakmica, samo 2 puta su izgubili utakmicu a rezultat je 3 puta završio bez pobjednika. Pri tome je gol razlika daleko na strani Hrvatske (37 – 17).

Na UEFA-inoj službenoj stranici čak 82% glasača smatra da će Vatreni pobjedu odnijeti i u ovome dvoboju.

Utakmicu će suditi 37 – godišnji Francuz Clement Turpin koji je prošle sezone u Ligue 1 prosječno svirao jedan kazneni udarac u dvije utakmice, pa je postoji mogućnost, veća nego inače, da se večeras dogodi isto.

Francuz je sudio Vatrenima prije točno četiri godine u Rostovu (17.11.2015.) kada smo pod Antom Čačićem pobijedili Rusiju 3 -1.

Pamte ga i Splićani, sudio je utakmicu Inter Milana i Hajduka u kojoj su bili slavili na Giuseppe Meazzi pred 40000 gledatelja slavili 2 – 0 (ukupno 3-2).

Zvijezde i brojevi su naklonjeni izabranicima Zlatka Dalića, no večeras će ulogu favorita trebati opravdati.


Komentari