U Facebook grupi za Palčiće dresovi na aukciji dostižu nevjerojatne cifre, sve je humanitarno, a evo koji se najskuplje prodao

Humanitarna akcija “Vratimo Palčiće u Petrovu”  opet je ujedinila Hrvatsku i pokazala koliko smo solidarni kad je to zaista potrebno.

Grupa je nastala nakon potresa koji je pogodio Zagreb 22. ožujka.

Udruga “Dinamo to smo mi” pokrenula ju je za pomoć Klubu roditelja nedonoščadi “Palčići” i za nabavku potrebne opreme za novi odjel neonatologije, prerano rođenih beba, kamo su nakon potresa u Zagrebu vraćeni.

U toj akciji aktivirali su se obični ljudi, najbolji hrvatski sportaši diljem Hrvatske, Europe, ali i svijeta s kojima uskoro pokreću veliku akciju humanitarne tombole. Već smo ispričali priču o malenom junaku Anti i njegovoj lopti, pisali smo o Modrićevom dresu u vlasništvu Martine Dalić, Nenadu Bjelici i monografijama te svim ostalim ljudskim i javnim veličinama koje su na svoj način pomogle Palčićima.

Sada donosimo listu dresova i artikala koji su postigli najveće cifre na aukcijama u Facebook grupi. Iznad svih je naravno lopta dječaka Ante koja je za Palčiće prikupila preko 200 000 kuna.

ANTE

Najveći novac prikupljen je upravo pojedinačnim uplatama. Dobri ljudi za prerano rođene bebe na aukciju su stavili Ronaldinhov potpisani dres, koji je došao do oko 10 000 kuna, dres Roberta Prosinečkog za preko 10.000 kuna, zatim Dinamov cener za 12.200 kuna pa Dinamov dres iz ’82 koji je Palčićima donio 13.500 kuna, dres u kojem je Jarni zabio Njemačkoj 27 000 kuna, ili dres koji je Domagoj Vida nosio na SP-u protiv Danske, kupljen za čak 30 tisuća kuna.

Ponuđač Nikola Marinović u grupu je na aukciju stavio dres uz napomenu da je pripadao napadaču reprezentacije Hrvatske Republike Herceg-Bosne i da je napravljen za jedinu utakmicu koju je ta momčad igrala na dalekoj destinaciji, 1996. u Asuncionu protiv Paragvaja. Taj dres donijet će Palčićima 37 tisuća kuna.

Kao što vidimo prema svakodnevnom izvještavanju predsjednice kluba roditelja Palčići Željke Vučko, prikupljeni iznos samo što nije postignut, a zapravo s nestrpljenjem iščekujemo najnovije informacije o donacijama…

Neno Bjelko/Vratimo Palčiće u Petrovu

Komentari