TKO JE TU LUD?! Zašto je Juventus odlučio ovako postupiti s Marijom Mandžukićem?

Facebook: Juventus

Prije mjesec dana Juventus je odlučio produžiti ugovor hrvatskom napadaču Mariju Mandžukiću. Bila je to svojevrsna nagrada za sav trud i zalaganje koje je Hrvat pokazao u ove četiri godine u Torinu, međutim, talijanski mediji tvrde kako to ne znači da će Hrvat ostati u momčadi Stare dame.

Novinar Goala, Romeo Agresti, tvrdi kako postoji velika šansa da Mario Mandžukić napusti Juventus ovoga ljeta, a Gazzetta dello Sport pak smatra kako će ga Juve pustiti ako dobije zadovoljavajuću ponudu.

Zbog ranog i tragičnog ispadanja iz Lige prvaka, Juventus navodno sprema veliku rekonstrukciju u momčadi i kako u njoj neće biti pošteđene niti ikone kluba poput Mandžukića.

Mandžukić uživa u Juventusu, voli ga trener, kao i suigrači, a vole ga i navijači, međutim, ako Max Allegri na kraju sezone ode, a to je vrlo vjerojatno, onda se stvari u potpunosti mijenjaju za Marija. Allegri ga obožava i statistika kaže kako je bez njega Juventus hendikepiran.

U vrijeme kada nema Marija Mandžukića, a sada ga nema jer je do kraja sezone izvan pogona zbog ozlijede ahilove tetive, znatno slabiji i ne igra baš tako dobro kako igra s Hrvatom u sastavu.

Mario se ozlijedio uoči uzvratne utakmice četvrtfinala Lige prvaka protiv Ajaxa, a Juvenuts je neočekivano ispao iz elitnog natjecanja. Ipak, nije to prvi put da Juventusu ne ide bez Marija. Od 2015. godine do danas Juventus s Mandžukićem u prvih 11 u Ligi prvaka ima 16 pobjeda, sedam remija i tri poraza, uz 43 zabijena gola i 70 posto pobjeda u fazi nokauta.

No, kada ga nema u postavi, Juve ima učinak od šest pobjeda, tri remija i šest poraza uz tek 17 zabijenih golova, dok je postotak pobjeda tek mršavih 25 posto.

Mandžukić ističe kako uživa igrajući za sadašnji klub, a poznato je da je miljenik trenera Maxa Allegrija. Međutim, njegova pozicija je pod razmatranjem pa ako Allegri ode iz kluba, tada Mandžukićeva situacija postaje kompliciranija.

Ipak, dođe li do promjena u trenerskom kadru Juventusa, novi trener možda neće biti tako naklonjen Hrvatu, a talijanski mediji o tome, kao što se vidi, već polako spekuliraju.


Komentari